Зукорлић тражи оставку Саше Јанковића

Бошњачка демократска заједница (БДЗ) тражи хитну и неопозиву оставку од Заштитника грађана Саше Јанковића јер је, како кажу, злоупотребио своју функцију и угрозио смисао те институције.

Посланик и лидер БДЗ-а Муамер Зукорлић наводи да је Јанковић својом изјавом о "наводном државном удару" изашао из оквира својих надлежности, злоупотребио своју позицију и етички и правно угрозио смисао институције Заштитника грађана.

"Улога Заштитника грађана јесте да штити грађане и да увек буде на њиховој страни", рекао је Зукорлић новинарима у парламенту, додајући да омбудсман ни на који начин не сме да буде на страни тужиоца.

Тужилац штити правни поредак, а Заштитник грађана штити грађане, када су у праву, па чак и када нису, додаје Зукорлић.

Како каже, Заштитник грађана има право да буде политички ангажован, да се кандидује, па и за председника Републике, али, каже, не може то да чини злоупотребљавајући функцију Заштитника.

"Зато је неопозива оставка једини лек за ово сто је учинио оваквим изјавом", истиче Зукорлић.

Каже да оно што се дешава у Новом Пазару јесте покушај селективне примене закона где се од 20.000 нелегално саграђених објеката издваја један који припада Исламској заједници.

"Изјава премијера значи схватање са највише позиције власти да закони имају за циљ да заштите мир, стабилност и општи поредак, а да селективна примена закона представља легализацију неправде", закључује Зукорлић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво