Божовић: Све је почело када сам тражио осуду Ристичевића

Посланик ДС Балша Божовић негодовао је зато што га скупштинско обезбеђење није пустило у салу, наводећи да је цела "пометња" у парламенту настала када је тражио да се осуди понашање посланика на листи СНС Маријана Ристичевића.

"Скупштинско обезбеђење ми није дозволило да уђем у салу, нисам добио разлог, сем да је то, за сада, одлука са врха. Не знам шта то тачно значи”, рекао је Божовић новинарима у парламенту.

Навео да је, наводно, добио меру удаљења са седнице, која није била у складу са Пословником о раду Народне скупштине, и сматра да та одлука нема утемељење у чињеничном стању, јер не може неко да добије опомену у паузи.

"Очекујем да се та мера повуче", казао је Божовић, према чијим речима је "целокупна пометња у скупштини" настала када је позвао да се осуди понашање Маријана Ристичевића и све оно што је радио на друштвеним мрежама.

Божовић сматра да је било важно да носилац листе и председница скупштине осуде његово понашање, међутим, Божовић каже да је тада почело вербално насиље према онима који су то захтевали, наводећи да је било потпуно беспотребно да се дође до ситуације која се догодила.

Истакао је да се ДС залаже за ефикасан рад парламента.

"Не могу да се осетим кривим само зато што сам тражио да се осуди понашање Маријана Ристичевића, ако је то довољно да сам крив, онда сам крив. Тражио сам да се одбрани достојанство парламента и ако сам и због тога крив, онда прихватам сву одговорност", закључио је Божовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи