Зукорлићеви већници у БНВ-у траже хитну оставку Угљанина

Група чланова Бошњачког националног већа, лојалних бившем муфтији Муамеру Зукорлићу, затражила је од Сулејмана Угљанина да хитно поднесе оставку на место председника тог већа, након критика изречених на рачун премијера Александара Вучића, а поводом нелегалне градње у центру Новог Пазара.

Ова група чланова БНВ најоштрије осуђује континуирану злоупотребу ове важне националне институције од Угљанинове Странке демократске акције Санџака, као и његову "скандалозну и опасну изјаву" у којој жали због тога што је премијер Вучић, одбио да пошаље жандармерију да руши зграду Факултета за исламске студије.

У саопштењу већничке група БНВ "За Бошњаке, Санџак и Муфтију" од Угљанина се тражи да "ослободи ову институцију, након 25 година, како би коначно она почела служити сврси постојања, бошњачком народу".

Већници, а у овој групи их је 16, наспрам њих 19, лојалних Угљанину, сматрају да БНВ служи заправо утопијама лидера СДА Санџака, а посебно, како тврде, његовој никада оствареној жељи да овлада установама и институцијом Исламске заједнице.

У саопштењу се наводи да је свих 16 већника са те листе а, како наводе, уверени су и већина оних који су на Угљаниновој листи, као и огромнна већина бошњачког народа, не подржава рушење Факултета за исламске студије.

Угљанин је, наиме, након премијерове изјаве да не жели насилно рушење објеката Исламске заједнице у Србији, већ да треба наћи најбоље решење, "изразио жаљење што премијер Вучић ставља такозваног муфтију изнад закона и што је преко медија давао налоге правосудним органима и полицији да не руше тај објекат и тиме нарушио владавину права и систем правне државе".

У веома опширном саопштењу групе већника, у којем се указује на историјат деловања Угљанина кога сматрају одговорним и за поделу Исламске заједнице, као својеврсни парадокс се наводи да "док Шешељ и Вучић бране вакуф, истовремено са нескривеном мржњом Угљанин и (Расим) Љајић нападају све што је вредност исламске културе, традиције и баштине".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво