Зукорлић: Премијер је државник, омбудсман хушка

Народни посланик и лидер Бошњачке демократске заједнице (БДЗ) Муамер Зукорлић изјавио је да је премијер Александар Вучић по питању рушења објекта у Новом Пазару поступио државнички и оптужио омбудсмана Сашу Јанковића да хушка државу против грађана.

Зукорлић је новинарима у парламенту рекао да је Вучић својим ставом показао да закони и систем државе за циљ треба да имају заштиту интереса грађана, мир и стабилност, те да слово закона не сме да буде средство политичког обрачуна.

"То је, нажалост, ових дана било актуелно са позиције локалне власти и санџачких политичара у обрачуну са мном. Зато се ја захваљујем премијеру Вучићу на том ставу и сматрам да је веома добро и мудро поступио", рекао је Зукорлић.

Коментаришући изјаву Заштитника грађана Саше Јанковића који је говорио о селективној суспензији закона, Зукорлић је рекао да он не врши функцију Заштитника грађана већ да своје ставове и понашање формулише сходно извесним политичким интересима.

"То је скандалозно. Не може он да хушка државу против грађана. Заштитник грађана је као адвокат одбране, он не може да буде на страни тужиоца никада у односу на свог клијента, а грађани су клијенти заштитника грађана. Ово је парадокс", истакао је Зукорлић.

Каже и да није изненађен, јер "зна како се Јанковић понашао 2010. године" приликом конституисања Бошњачког националног већа када је, каже, јавно био на страни владе Бориса Тадића и тадашњег министра за људска и мањинска права.

Зукорлић је прокоментарисао да је он на насловној страни једних дневних новина био шест дана, док је, рецимо, Трамп био два дана, цунами три дана, а поплаве у Србији четири дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи