ДС: Створена атмосфера страха

Демократска странка оценила је да се не може говорити о 100 дана рада Владе Србије, јер је Српска напредна странка четири године са истим коалиционим партнерима на власти, наводећи да је за то време у земљи створена "атмосфера страха" и да су грађани осиромашили.

"У последње четири године, по четврти пут исти чланови Владе обележавају првих 100 дана Владе без икаквог додира са реалним животом, и без разумевања и сагледавања чињеница које сви грађани осећају, а које су поражавајуће и за државу и друштво. Нажалост, и данашњом славодобитничком конференцијом за медије, премијер је само показао да му грађани Србије нису на првом месту већ да су само статистичке бројке", навео је ДС.

"Поражавајућа статистика Вучићевих 100, али и 1.500 дана владавине каже да живимо у земљи са скоро 800.000 незапослених, а са 600.000 запослених који примају минималац, у земљи са највећим ризиком од сиромаштва, у земљи у којој припадници Војске Србије планирају протесте, а пензионерима се даје једнократна помоћ", навела је ДС.

ДС указује да, док премијер говори да земљи "добро иде", зато што је смањен дефицит, "чињенице говоре да су цену тог смањења платили управо грађани кроз смањење плата и пензија, кроз повећање свих пореза и кроз плаћање акцизе на струју".

"Живимо у земљи у којој расте стопа криминала, у којој има преко милион сиромашних, која је последња на листи 34 европске земље по квалитету здравствене заштите, у којој се деца лече СМС порукама", пише у саопштењу.

Та странка је додала да у Србији "цела породица живи од бабине смањене пензије и у којој млади не виде себе и будућност своје породице".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво