Потврђен договор о Споразуму о телекомуникацијама

У Бриселу је потврђен договор о примени Споразума о телекомуникацијама између Београда и Приштине. Наступа нова ера за компанију "Телеком Србија" на целој територији Републике, укључујући КиМ, поручује директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Марко Ђурић каже да је постигнут важан договор о фреквенцијама и о распореду локација за нове предајнике и базне станице "Телекома Србија".

"Први пут, после много година, практично од Хоргоша до Шар-планине заокружујемо наш телекомуникациони систем. Не морамо више да зрачимо и да покушавамо да добацимо сигналом из централне Србије. Сада ћемо то моћи у пуном капацитету, у нашој јужној покрајини и то користећи најнапреднију технологију", изјавио је Ђурић новинарима у Бриселу.

То конкретно значи да ће на Шар-планини, Брезовици, Штрпцу, у Грачаници и Клокоту постојати технологије 3Г и 4Г и брзи интернет и све оно што им је до сада било ускраћено.

Истовремено, потврђен је и договор око имовине и њеног преноса са "Телекома Србија" на кћерку фирму.

Договорено је да све буде потврђено до 29. новембра документима којима ће се потврдити повећање капитала компаније "МТС Телеком Србија" на КиМ.

Документима ће бити уписана у катастар сва непокретна имовина Телекома на КиМ.

"Рекао бих да смо на тај начин заокружили успостављање нашег телекомуникационог система. Интегрисали смо телекомуникациони систем Телекома на читавој територији Србије, што је јако важно достигнуће", поручио је Ђурић.

Наглашава да је сваки детаљ тог договора био високополитички изазован, али да постигнута решења доводе од споразума којим наступа нова ера "Телекома Србија" на КиМ.

"Мислим да је за 'Телеком Србије' наступила нова епоха на КиМ и да ће овим и вредност компаније 'Телеком Србија' у целини бити повећана и то не за малу цифру. 'Телеком Србија' је сада на читавој територоји доступан оператер", закључио је Марко Ђурић.

Споразум о телекомуникацијама предвиђа да се имовина Телекома преноси на "МТС д. о. о", ћерку фирму Телекома на Косову и Метохији.

Споразум осигурава и троцифрени позивни број за географску област Косова и Метохије који ће затражити Србија, док ће позиви између места у централној Србији и оних на Косову и Метохији бити третирани као међуградски. 

Ђурић је по постизању споразума рекао да се сва имовина преноси на "МТС д. о. о" на Косову и Метохији и да је званично власништво МТС-а "Телекома Србија". 

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи