Део опозиције подржао иницијативу за бојкот Ристичевића

Поједине странке опозиције у Скупштини Србије подржале су иницијативу ДС-а да посланици напусте салу сваки пут када буде говорио посланик владајуће коалиције Маријан Ристићевић у знак протеста због његове "бруталне спремности да напада не само политичке противнике већ и децу која се боре за живот".

Посланик Марјан Ристичевић је пре два дана на свом Твитер профилу оптужио ДС да користи болест једногодишњег детета за политичку кампању.

"ДС је чудо. Ћерки једног од њих је 2015. РФЗО је платио 460.000 евра операцију у иностранству. Ове године су сами одбили РФЗО да би правили кампању", написао је Ристичевић.

Иницијативу су подржали посланици Лиге социјалдемократа Војводине, Двери, Покрета "Доста је било", Либерално-демократске партије и Нове странке.

Посланици Српске радикалне странке су рекли да "не желе да улазе у међустраначке сукобе".

Посланик СРС-а Милан Дамњановић навео је да је реч о личном сукобу и да посланици радикала у то не желе да се мешају, као и да "свако има право на свој став". 

Посланик Нове странке Зоран Живковић је рекао да је спреман да учествује у свакој акцији која треба да покаже "презир и гнушање" према понашању Ристићевића и додао да ће изаћи из сале сваки пут када буде говорио Ристићевић.

Посланица ЛСВ-а Мариника Тепић рекла је да је то једини начин да се "чулно не саучествује" у нечему што је недопустиво.

Шеф посланичке групе покрета "Доста је било" Саша Радуловић оценио је да сваки пут када Ристићевић говори вређа некога, да је његово твитовање "ескалација".

Додао је да су за то криви председавајући парламента Маја Гојковић и Верољуб Арсић, којим су, како је навео, посланици покрета раније аплаузима покушали да укажу да је такав начин обраћања недопустив.

"Поздрављам одлуку осталих опозиционих група да напусте салу када Маријан Ристичевић говори. То није порука Ристичевићу. То је порука Маји Гојковић", навео је Радуловић.

Посланик ЛДП-а Чедомир Јовановић казао је да је та станка подржала иницијативу ДС-а и да од посланичке групе којој припада Ристичевић очекује да осуде поступак и да казне то што је урадио.

"Тражио сам од (шефа посланичке групе ДС Горана) Ћирића да се обрати председници парламента Маји Гојковић да затражи одржавање седнице колегијума скупштине", навео је Јовановић.

Посланик Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић указао је да је најважније да дете буде добро и да је потребно да се политичке трзавице оставе са стране.

Посланик ДС-а Горан Ћирић најавио је раније данас да ће посланици те странке напустити салу сваки пут када буде говорио посланик са листе СНС-а Маријан Ристићевић, како би изразили протест због Ристичевићевих твитова о тешко болесној једногодишњој ћерки посланика ДС-а Дејана Николића.

"Позвали смо јуче носиоца листе СНС Александра Вучића да се изјасни о овој теми. Нисмо добили осуду оваквог понашања. Посланички клуб ДС неће одговарати насиљем на насиље. Одговориће тако што ће изаћи из скупштинске сале сваки пут када Ристићевић буде говорио о било којој теми", казао је Ћирић и позвао посланике да "цивилизују" свој приступ и говор у Скупштини.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво