Урош Јанковић ставио на располагање страначке функције у ДСС-у

Председник београдског одбора Демократске странке Србије Урош Јанковић, осумњичен за малверзације са грађевинским земљиштем, изјавио је да странци "ставља на располагање" све страначке функције које обавља, до окончања поступка који се води против њега.

Урош Јанковић је на конференцији за новинаре у седишту ДСС рекао да на тај начин жели да скине "неоправдан терет који је стављен ДСС", али и да тужилаштво и суд ослободи притиска, јер је "у јавности због извештавања појединих медија већ осуђен".

Јанковић је ухапшен 7. новембра због сумње да је са још шест особа трговао земљиштем у Макишком пољу и да је том приликом за 245.000 евра оштећен фудбалски реперезентативац Србије Владимир Стојковић.

Јанковићеви пријатељи и пријатељи ДСС дали су потом 50.000 евра за његово јемство.

"Никада нисам злоупотребио положај и доделио Стојковићу државну земљу, а камоли исту или било коју другу продао. Никада нисам узео мито, нити сам део било које организоване и преварантске групе", рекао је Јанковић.

Навео је да ће се вратити у политику, јер како сматра, Србији су потребни часни и поштени људи, а да неће тужити никога ко му је извештавајући о његовом хапшењу нанео штету.

Потпредседник ДСС Милош Јовановић рекао је да сматра да Јанковић није починио никакво кривично дело и подсетио да и за њега важи претпоставка невиности.

"Постоји нека чудна коинциденција између неких турбуленција у странци, неких политичких озбиљних неслагања и онога што се догодило са Урошем Јанковићем... Медијски третман тог догађаја није био претерано коректан и предњачили су медији који имају прилично и добро разумевање за политику западних сила", рекао је Јовановић.

Додао је да креће у озбиљну програмску, кадровску и организациону консолидацију, као и да ће ускоро бити јавности представљени добри и конкретни резултати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи