Опозициони посланици траже реакцију Вучића због Ристичевићевог твита

Посланици опозиције затражили су од председника Владе да заузме став поводом твита посланика Маријана Ристичевића, који је оптужио Дејана Николића из Демократске странке да користи болест једногодишње ћерке за политичку кампању. Ристичевић одговара да није ни споменуо дете и да је ДС сам открио име родитеља и пацијента.

Ристичевић је у једном од твитова написао: "ДС су чудо. Ћерки једног од њих 2015. платио 460.000 евра операције у иностранству. Ове године су сами одбили РФЗО да би правили кампању".

Посланици ДС-а, покрета "Доста је било", Двери, СДС-а, ЛДП-а, ЛСВ-а, СДПС-а изразили су у парламенту незадовољство због тог Ристичевићевог поступка. На прес-конференцији они су рекли да су солидарни са колегом Дејаном Николићем.

"Згрожени смо начином на који се односи (Ристичевић) према њему, свим људима који су му помогли да скупи средства и свим родитељима који имају сличан проблем у земљи", рекао је Горан Ћирић из ДС-a.

Посланик СДПС-a и председник Одбора за људска и мањинска права Мехо Омеровић рекао је да је узнемирен пре свега као човек, што је једногодишња девојчица, која се бори за живот, постала предмет твита.

"Несхватљиво је да се на такав начин деца злоупотребљавају", рекао је Омеровић, упитавши се шта треба да се деси да се неки посланици казне и када ће се одредити где је граница која се у политичким "обрачунима" не сме прелазити.

Ристичевић је, поводом оптужби опозиције, рекао да није ни споменуо дете.

"Ако неко напише 'срам вас било, лечимо децу СМС порукама', нормално је да каже да је РФЗО два пута платио и да је спреман да плати и трећи пут и да оно што господин Шутановац ради не одговара истини", рекао је Ристичевић.

"С обзиром да је ДС открио име родитеља и пацијента, ја нећу да се спуштам на њихов ниво, то није за политику. Ја за разлику од ДС-а то никада нећу учинити", рекао је Ристичевић.

Број коментара 47

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи