Вучић: Важно нам је свако радно место

Премијер Александар Вучић је на отварању новог производног погона компаније "Еурофибер" у Ћуприји истакао да је свако радно место светиња уколико се неко пита зашто се отвара погон за 30 или 70 радних места. Премијер је додао да породицама тих 30 или 70 људи који ће добити посао, то свакако много значи.

"Можда 30 или 70 радних места, а овде ће бити и 220, не значи много некоме у центру Београда, али породицама тих људи који ће добити посао у новој фабрици значи све на свету", поручио је Александар Вучић, отварајући фабрику кинеске компаније у Ћуприји.

Посебно је захвалио кинеском амбасадору Ли Манчангу на томе што, како је навео, сваког дана долази у Владу Србије и што његова земља улази у Србију.

Ми смо, додао је, спољну политику, али и економску политику везали у великој мери за Кину, рекао је премијер и захвалио амбасадору на његовом труду, без чега, каже, не бисмо много тога остварили.

Вучић је рекао и да верује да Ћуприју чекају много бољи дани, наводећи да је влада спремна да помогне изградњу нове фабрике "Еурофибера" од 20.000 квадратних метара, те да субвенционише отварање нових радних места.

Каже и да очекује долазак још већег броја кинеских компанија и у Ћуприју и у Србију, те да ће покушати да "измоли" увођење авио-линије Шангај-Београд.

"Верујем да ће у наредном периоду Кинези да купе више хотела у Београду и широм Србије", рекао је Вучић и поручио Кинезима да се у Србији осећају као код куће.

Грађанима је поручио да нам ништа неће с неба пасти, већ да морамо сами да радимо и зарадимо.

"На пријатеље можемо да се ослонимо, помоћи ће нам много, али само вредним радом можемо земљу да уредимо, да Ћуприји вратимо некадишњи сјај, а после тога и да направимо да буде још боља и лепша и са много више запослених него икада раније", рекао је Вучић.

Свечаности пуштања једне од машинау рад, што је означило и званичан почетак рада фабрике, присуствовали су и амбасадор Народне Републике Кине у Србији Ли Манћанг, власник компаније Џанг Џингуо и председник Општине Ћуприје Нинослав Ерић.

"Планирамо да производња у Србији достигне ниво производње у Кини. Осим стратешког уласка на тржиште ЕУ, разлози за наш долазак у Србију су и пријатељство и срдачност Владе и народа Србије", рекао је Џанг.

Ли Манчанг, амбасадор Републике Кине у Србији, каже да је данас "празник".

"Данас је празник, пошто је мој земљак из Шангаја храбар, он је направио први корак и ја мислим да се он неће кајати. Он ће имати велики успех у Ћуприји и у Србији", рекао је Ли.

Кинески инвеститори уложили су у нови производни погон око милион евра.

Кинеска компанија "Еурофибер" је почетком септембра објавила конкурс за пријем административца и 30 производних радника који су прошли обуку и почињу да раде у фабрици која се налази у бившим погонима "Инграпа".

Како су кинески инвеститори најавили, предвиђена је и изградња хале површине око 20.000 метара квадратних у Индустријској зони Ћуприје, у којој би требало да буде запослено више стотина радника.

Новозапослени су репортеру Танјуга рекли да је највећи број њих био на Бироу за незапослене и да верују да ће новоотворена фабрика бити успешна и помоћи Ћуприји и околини да напредују и тако омогућити људима да остану да живе у том крају.

"Радио сам 20 година у ливници у Ћурпији, а последњих седам нисам радио нигде. Ова фабрика је велика ствар за Ћуприју јер је то мали град који је некада имао индустрију која је позатварана", рекао је Бојан Никодијевић, нови радник у кинеској фабрици.

Он је захвалио и локалној самоуправи и инвеститору што су фабрику, која производи предива, отворили баш у том месту, јер верује да ће грађани Ћуприје осетити бољитак.

Након отварања фабрике, Вучић је одговарао на питања новинара

Број коментара 53

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво