СРС ће тражити проверу уставности одредбе о геноциду

Уколико се усвоји одредба из Кривичног законика да се кажњава негирање геноцида, Српска радикална странка ће тражити испитивање уставности, изјавила је посланица те странке Вјерица Радета.

"Очигледно је да на овај начин режим покушава да спречи све оне који су уверени у истину да у Сребреници није било геноцида. О томе не може да се говори под претњом затворске казне, а то је неприхватљиво", рекла је Радета.

Она је додала да никада нико не може забранити некоме да каже оно што мисли јер је то кршења Устава.

"Министарка правде је изнела скандалозну реченицу када је покушала да одбрани ту одредбу. Рекла је да је формулација добра - тачно су нам написали у Комисији ЕУ", навела је Радета додајући да је "скандал да нама пишу предлоге закона у ЕУ и њиховим комисијама".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи