Хоће ли седница одбора за ЕУ интеграције бити настављена?

Посланица СРС-а Вјерица Радета тврди да је председница Одбора за европске интеграције Мариника Тепић обманула јавност и изнела нетачну тврдњу да је у скупштину стигао преведен документ извештаја Европске комисије о напретку Србије. Тепићева одговара да није ни рекла да је документ стигао посланицима СРС, већ да постоји незваничан превод у Канцеларији за европске интеграције.

Вјерица Радета је такође рекла новинарима да СРС остаје при ставу да Давенпорт не може да присуствује седници Одбора, али да посланици на српском језику треба да расправљају о Извештају ЕК.

Тепићева одговара да није ни рекла да је документ стигао посланицима СРС, већ да постоји незваничан превод у Канцеларији за европске интеграције, а да званичан превод може да обезбеди једино аутор документа, Европска комисија.

"Он не може да буде у службеној употреби, јер није наш документ, нити владе, зато сам желела да Дaвенпорт изнесе на српском језику неке закључке, а да онда посланици мају прилику да му поставе питање", рекла је Тепићева новинарима у Скупштини.

Она је додала да ће седница Одбора за европске интеграције бити настављена, а да шефови посланичких група имају "интерни рок" да јој доставе одговоре на писмо које им је с тим у вези послала.

Радета је претходно рекла да је Тепићева нарушила достојанство скупšштине и нанела штету Србији, јер је изнела нетачну тврдњу да је у скупштину стигао преведен документ извештаја европске комисије.

"То није тачно, чланови одбора нису добили тај преведени текст, а, чак и када буде преведен, СРС неће мењати став, јер није промењен пословник и Давенпорт неће моћи да присуствује раду, али о извештају преведом на српски језик треба да се расправља", рекла је Радета.

Она је истакла да ће радикали учинити све да Девенпорт не дође, јер тако каже пословник, а већина може да га мења ако жели.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара