Нове турбуленције у СПС-у

Није јасно да ли је Дејан Бацковић поднео оставку на место директора Социјалистичке партије Србије. Шта је узрок турбуленција и зашто расту притисци на Ивицу Дачића?

Прво је отишла Дијана Вукомановић. Па су укорени Новица Тончев и Ивана Петровић. Онда је искључен Ненад Боровчанин. Сада медији објављују да је фотељу напустио директор СПС-а Дејан Бацковић.

Дејан Бацковић синоћ није желео ни да потврди, нити да демантује информацију да је поднео оставку на место директора странке, већ је само рекао "да у то не жели да се петља". Ни данас током дана Бацковић није био доступан за коментар.

Али јесте заменица председника странке Славица Ђукић Дејановић, која тврди да Бацковићеве оставке која се подноси надлежном органу – нема.

"Вероватно има нека размишљања, али ни са ким од нас није разговарао на ту тему", каже Славица Ђукић Дејановић.

Али СПС је већ месец дана тема јавности. Тада је Дачић поручио чланству да сукоби морају остати у странци, а да, ко не поштује Статут, може да иде. Без обзира на интензивније одласке у последње време, стање у СПС-у је редовно, тврди Славица Ђукић Дејановић.

"Да ли у странци има персоналних проблема, има, али да ли политика СПС-а задржава своје бирачко тело и повећава га у тешким временима, и то је тачно", каже заменица председника странке.

Аналитичари у то нису сигурни. Драгомир Анђелковић сматра да за такву ситуацију у СПС-у није крив спољни фактор, нити коалициони партнери, већ незадовољство неких чланова уделом СПС-а у власти.

"Зато је дошло до поплаве незадовољства и јачања притисака на Дачића. Овде се ради о интензивираним притисцима на њега пред предстојеће председничке изборе, јер многима делује као поновна прилика за поделу карата, а с друге стане сматрају да ће Дачић бити обазрив чувајући садашњу позицију СПС-а", каже Анђелковић.

Без обзира на притиске, СПС се неће поцепати, у то уверавају и социјалисти и аналитичари.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво