Стефановић о саопштењу ДСС-а: Чист фашизам

Функционер Српске напредне странке Небојша Стефановић оштро је одговорио Демократској странци Србије на питање по ком основу и о чијем трошку је Андреј Вучић протеклог викенда посетио одборе СНС у Пријепољу, Прибоју и Сјеници, оценивши да је реч о "чистом фашизму".

ДСС је у саопштењу за јавност питао ко је финансирао посету брата премијера Александра Вучића поменутим општинама, а о којој говори као о "комесарском постројавању", "инспекцији" локалних одбора СНС и чланова странке.

Небојша Стефановић најпре истиче да када нека странка или политичар, "у недостатку аргумената, почну да врше прогон чланова породица политичких неистомишљеника, онда је то сигуран знак да ту нема говора о политици, нити о општем добру, већ да се само ради о покушају да баците љагу на некога", што, примећује Стефановић, довољно говори о ономе ко се тиме бави.

Важно је, међутим, сагледати и временски оквир када се то дешава, наводи члан Председништва Српске напредне странке, и указује да напади на Андреја Вучића, без обзира колико били бесмислени, долазе зато што је брат Александра Вучића, али долазе и у тренутку када трају покушаји да се Србија учини мање стабилном.

"Да ли је Андреј Вучић прекршио неки закон? Јасно да није. Да ли је отео некоме неки новац или нанео штету? Јасно да није. Шта је онда грех Андреја Вучића? То што је у свом слободном времену обишао неколико страначких одбора да им помогне у организацији, и то што му је стало да наша СНС буде снажнија и боља", истиче Стефановић.

Он је подсетио ДСС да је петак, када је Андреј Вучић обилазио одборе странке у Пријепољу, Прибоју и Сјеници, био државни празник, и додао да је срамно стављати му на терет што своје време користи онако како жели.

Осим, указује Стефановић, ако групе заклоњене иза саопштења ДСС, не желе да Андреју Вучићу ограниче слободу кретања и, још важније, слободу мишљења.

"Да ли је можда разлог то што Андреј Вучић, за разлику од појединих локалних моћника из тог краја Србије, нема проблем са кривичним пријавама везаним за незакониту градњу, проневеру државне имовине и отимање новца грађанима, или је можда проблем што је неселективна борба против корупције дошла и до појединих људи из ДСС-а и чини их нервозним зато што ће се сазнати истина о томе шта су чинили обављајући своје функције?", пита Стефановић.

Потпуно је јасно да када некоме покушавате да ограничите слободу кретања и размишљања, онда се ту ради о чистом фашизму, закључио је Небојша Стефановић.

Покрет социјалиста оценио је да иза сваке речи коју је ДС С упутио у свом саопштењу избија патолошка мржња према породици Вучић, уз констатацију да је намера да се забрани Андреју Вучићу да буде члан странке, да има свој став и своја уверења. 

Број коментара 44

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи