ЛДП: Кокетирање са национализмом може да угрози напредак

Либерално демократска партија поздравила је постизање споразума о телекомуникацијама, до којег је дошло између Београда и Приштине и указује да су они који воде земљу у обавези да напредак у преговорима са Приштином не угрожавају кокетирањем са национализмом и његовим толерисањем.

ЛДП изражава наду да ће "повлачење оваквих потеза пратити и смиривање тензија и бесмислених подела проузрокованих погрешном политиком национализма, од којих користи имају и могу само имати екстремисти и популисти и на Косову и у Србији, који не би постојали да сукоба нема".

Од суштинске је важности да се настави са испуњавањем Бриселског споразума и Имплементационог споразума, као и решавањем свих других отворених питања и проблема који оптерећују односе две стране, како би се дошло до пуне нормализације односа између Србије и Косова као једног од кључних услова за наставак европских интеграција региона и успостављање трајног мира на Западном Балкану, саопштила је ЛДП.

"Зато су они који воде земљу данас у обавези да напредак у преговорима са Приштином не угрожавају кокетирањем са национализмом и његовим толерисањем, што је често био случај до сада, јер се на такав начин поништава све оно позитивно што је постигнутно у напорним и тешким преговорима који ионако предуго трају", навди ЛДП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво