ДС: Поздрављамо договоре који воде нормализацији односа

Демократска странка поздравила је постизање договора о примени телекомуникационог споразума на Косову, који је Влада Србије закључила 2013. године, истичући да подржава договоре око животних тема, који воде нормализацији односа.

Људи који живе на Косову, али и цела Србија остају таоци политике ове Владе која сваки пут пре имплементације неког од споразума подиже тензије у друштву око ствари на које је сама пристала и договорила се, наводи се у саопштењу ДС-а и додаје да живот у таквој атмосфери спречава даљу суштинску нормализацију односа у друштву.

ДС зато позива Владу да буде искрена и коначно саопшти јавности шта је све потписано и договорено у Бриселу.

Уместо вербалних ратова и призивања национализма Влада мора да се посвети привредној сарадњи зато што се на Косову налази највеће тржиште за домаће производе, оценила је ДС.

Главни циљ Србије у косовској политици мора бити владавина права, заштита људи и имовине зато што је кључни интерес српске привреде и грађана који на Косову живе да се односи развијају узлазном путањом и да се регион коначно стабилизује, истиче Демократска странка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво