Полемика ДСС-а и Српске листе о Телекому

Демократска странка Србије критиковала је договор о примени споразума Београда и Приштине о телекомуникацијама, док листа Српска "пословично необавештеним критизерима" у ДСС-у поручује да је тај договор значајан допринос снажењу српских интереса и утицаја државе Србије на Косову и Метохији.

ДСС у саопштењу наводи да се договор приказује нетачно и непотпуно, његова суштина скрива и при томе проглашава успехом, док им из Српске листе одговарају да је свако ко не види значај тог споразума за Србију и српски народ или необавештен или злонамеран, "или и једно и друго, јер критичаре постигнутог договора најречитије демантује стварност".

У саопштењу ДСС-а се наводи и да је договор "само још један у низу неуставних и штетних споразума, који су последица политике "споразум по споразум са Приштином – поглавље, по поглавље са ЕУ".

Као одговор на критике те странке Српска листа наводи да ће, ако из ДСС-а одлуче да прочитају јавно доступне документе, видети да ће Косово у билтену Међународне уније за телекомуникације бити именовано са звездицом и фуснотом, дакле на статусно неутралан нацин.

"Уколико из ДСС-а заиста мисле да је још једно нотирање Косова у складу са Резолуцијом 1244 допринос разбијању Србије, морамо да запитамо како онда треба окарактерисати биланс њихове владавине, током које је Косово једнострано прогласило независност и престало да користи позивни број 381 и током које су албански злочинци у буљуцима ослобађани из српских затвора, а да никоме није пало на памет да би можда могли бити размењени за отете Србе", кажу у Српској.

Број који ће на захтев Србије бити додељен Косову са звездицом, није, како тврде у ДСС-у, позивни број за државу, већ код за географску област, какав имају Фокландска острва, Хонгконг или Макао, објашњавају у саопштењу.

"Ми смо Влади Србије захвални на чињеници да чињењем и огромним политичким и дипломатским напорима настоји да очува положај и интересе Срба на Косову и Метохији, а та захвалност је утолико већа што се веома живо сећамо епохе у којој је на власти у Београду дремао ДСС док је наш народ на овим просторима доживљавао најтеже тренутке у новијој историји", поручују из Српске листе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи