Забрањен скуп напредњака у Хртковцима

Заменик председника СНС Александар Вучић, сопштио је да је полиција из безбедносних разлога забранила скуп те странке у Хртковцима и затражио праве разлоге за забрану. Током дана активисти СРС у том месту делили су страначки материјал. Драган Тодоровић из СРС Вучићеве ставове окарактерисао као "пропагандни трик". СНС предизборни скуп одржао у Руми.

Српска напредна странка уважила је одлуку полиције о забрани одржавања скупа у селу Хртковици код Руме из безбедносних разлога, а није одржана ни најављена конференција за новинаре те странке у месном Дому културе.

Након целодневних тензија због могућих окупљања активиста и симпатизера Српске радикалне странке у исто време за када је био заказан и предизборни скуп СНС, у Хртковцима је вечерас мирно.

На потецијалну опасност од могућих сукоба припадника две странке указује само повећано присуство полиције.

У центру села је паркирано десетак полицијских аутомобила као и две "марице", док неколико кафана, кладионица и продавница раде нормално, јавио је из Хртковаца репортер Тањуга.

Дом културе који је такође у центру села је затворен, а испред њега нема никога.

Улицама Хртковаца повремено пролазе полицијски аутомобили, а нешто после 18.30 часова прошла је и колона пет полицијских интервентних возила и две "марице".

На уласку у Хртковце, Танјугово возило мимоишло се са два возила кроз чије прозоре су биле истакнуте заставе СНС-а.

На ванредној конференцији за новинаре СНС-а, раније данас заменик, председника те странке Александар Вучић је затражио од полиције и Безбедносно информативне агенције да саопште јавности који су прави разлози за отказивање скупова те странке у Хртковцима уочи предстојећих ванредних локалних избора у Руми, 9. новембра.

Вучић је прецизирао да је полиција забранила скуп са образложењем да може угрозити безбедност грађана.

Село Хртковци у коме живи велики број избеглица са простора бивше Југославије важило је за јако упориште лидера СРС Војислава Шешеља.

Почетком ратних сукоба деведесетих годинама прошлог века Хртковце су напустили мештани хрватске националности а Шешељ се, оптужницом хашког трибунала, терети и за етничко чишћење у Војводини.

Потпредседник СРС Драган Тодоровић оценио је данас као "пропагандни трик" ставове заменика председника СНС-а о предизборној кампањи у селу Хртковци крај Руме.

"Не желим да коментаришем такве вашарске пропаганде трикове", рекао је Тодоровић Тањугу.

Радикали се окупили у Хртковцима

У Хртковцима су се данас окупиле присталице Српске радикалне странке.

Представници радикала у Хртковцима рекли су да се ради о њиховој предизборној акцији, која није повезана са скупом СНС.

Скуп СНС требало је да почне у 17 часова.

Вучић није желео да коментарише шпекулације да иза потенцијалних инцидената стоји лидер СРС Војислав Шешељ, рекавши да очекује да надлежни органи кажу ко је крив.

"Можда је неком сметало што сам најавио да ћу ићи у Книн, а да не мислим да неко треба да гине за Сплит и Макарску", додао је Вучић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво