ЛДП: Спречити јачање националиста и антизападно расположење

Либерално демократска партија упозорила је да друштво, њене институције и они који врше директан утицај на положај грађана у Србији клизе у антизападно расположење склоно повећаној агресији и нетрпељивости.

ЛДП наводи у саопштењу да је потребно да Влада Србије гласно реагује и осуди ове појаве и да, сем немуште приче о интеграцији са Западом, заузме јасан став у којем неће остати недоумице у ком правцу иде Србија.

У супротном, полако ћемо потонути под теретом национализма, политичког егзибиционизма и свих врста политичке деструкције.

У јавности и појединим медијима, води се кампања против Европске уније и свих оних који заступају европске вредности у Србији. То је нарочито интезивирано после избора одржаних у Црној Гори и преливања те кризе у Србију, на шта смо упозоравали, наводи ЛДП.

''Хистерично расположење, које се показује нашим доживљајем догађаја у свету, проузроковало је вандалско понашање националиста у Скупштини и покушај да се линчује један европски званичник, који у Србији обавља своју професионалну дужност'', указује ЛДП.

Та партија истиче да се у парламенту супротставила овом понашању посланика радикала и Двери, али то није довољно.

"Потребно је да у одбрану вредности модерне и цивилизоване Србије стану све грађанске и европске снаге у друштву. Паралелно са тим, на мети таблоида, појединих министара и националистичких кругова су сви они појединци и организације који се због својих ставова директно оптужују за издају сопствене земље", наведено је у саопштењу.

ЛДП наводи да се ''цртају мете на чело људима, угрожава безбедност породица, одузима право на слободан рад само зато што се некоме не допадају политички или професионални ставови појединаца. Та кампања у Србији мора одмах престати, пошто су се сличне кампање у ближој прошлости завршавале трагично и са трајним последицама по све''.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво