Драшковић: За Србију 11. новембар и дан победе и дан жалости

Једанаести новембар у Србији требало обележавати као дан победе у Великом рату али и као дан националне жалости, оценио је председник Српског покрета обнове Вук Драшковић.

"Победе, јер је слому Централних сила Војске Краљевине Србије дала немерљиви допринос, а Србија је изгубила трећину свог становништва. Жалости, јер је владајући режим у Србији на крају 20. века у поразе преокренуо прескупо плаћене победе Краљевине Србије у два балканска и у Великом рату", навео је Драшковић у писаној изјави. 

Он је оценио да су тако обесмишљене све жртве Србије које су пале за слободу и уједињење са најближим народима. 

"Пред Србијом су данас два избора. Да наставља политику највећег државног и националног слома, да ту политику оправдава и да кривицу за злочине и пораз сваљује на друге. Или да своју будућност гради на демократским и стратешким темељима и путоказима победничке Србије са почетка 20. века", оценио је Драшковић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво