Вулин о случају Јајинци и евентуалној вези са Амбасадом САД

Министар за рад Александар Вулин довео је безбедносну претњу – откриће оружја у близини породичне куће премијера Србије – у везу са Амбасадом САД у Србији, али је истакао да не верује да иза тога стоји америчка држава.

Према Вулиновим речима, случај Јајинци није почео у Јајинцима и не дешава се сада, већ је почео изборне ноћи.

"Изнећу нешто што није став Владе Србије, нити сам имао прилику да разменим мишљења са премијером, али пред Србију треба изнети истину и изложити чињенице. Случај Јајинци је почео изборне ноћи, кад је дошло до упада свих партија у Републичку изборну комисију, покушаја да се измене изборни резултати и њихов одлазак код америчког амбасадора Кајла Скота", рекао је Вулин гостујући у емисији "Упитник" на РТС-у.

Он је навео да је амерички амбасадор претходно шест година боравио у Москви и да одлично зна правила дипломатије: у изборној ноћи не прима власт, не прима ни опозицију, не меша се у то.

"И одмах сутрадан Савамала почиње да буде главна прича, говоре и пишу како ће се режим угушити у крви. Имате службенике америчке амбасаде који иду на те протесте да их чују, а онда га наше службе сниме како дува у пиштаљку и како активно учествује у томе", навео је Вулин.

Како је додао, сваки пут кад Србија жели да постане чвршћа, стабилнија, онда неко на протестима опозиције каже да је све у реду, ту је велика сила која ће срушити ову власт, и поново ће одлучивати амбасадори.

Додаје да баш тада стиже питање Вучићу да ли ће признати геноцид у Сребреници.

Подсећа да је премијер у Градишки у говору рекао да се неће поновити "Олуја", а да као одговор на то амерички амбасадор седи на јахти и слика се са Лидијом Удовички, са женом која је хтела да криминализује премијера...

"Када крену притисци, 'Трепча', имате хватање српског полицајца који одаје тајне, шпијуни покушавају да владају, а Вучић чини ту кључну грешку коју му не праштају, каже да неће допустити да шпијуни вршљају, каже ко су и одакле су и одмах имате америчке маринце који носе мајице хелоуин", рекао је он.

Он истиче да не жели да верује да иза овога стоји америчка држава, али да мора да скрене пажњу на понашање службеника те исте државе и непоштовање које се показује према овој земљи.

"Онда имате да прваци опозиције, ту мислим на ДС, окупљају по кафанама пензионисане генерале и то оне који нису успели да нас уведу у НАТО. Неки од њих су били војни аташеи у Вашингтону, па говоре како ће најпре оборити Стефановића и Вулина, а онда ће доћи до Вучића", каже Вулин.

Говорећи о случају пронађеног оружја, он је још рекао да је једно сигурно: једног Вучића су хтели да убију, да ли Андреја или Александра, али једног су хтели да убију.

"Не верујем у случајности да се 97 убица нађе на простору где се нађе 'зоља', гранате, муниција и све се то нађе на најидеалнијем могућем месту, где људи пролазе и не могу да се одбране", рекао је Вулин.

број коментара 0 Пошаљи коментар