Стефановић за РТС: Тридесет и седам особа саслушано у истрази о пронађеном оружју

У малој области, недалеко од куће премијера Александра Вучића, у дану проналаска оружја и два дана пре тога, нашло се 97 безбедносно интересантих лица, каже за РТС министар полиције Небојша Стефановић. Саслушано је 37 лица и ником није одређен притвор, каже министар. Премијер страхује да је потенцијална мета био његов брат Андреј, додаје министар.

Небојша Стефановић је рекао да се у пречнику од једног километра у делу села Раковица–Јајинци–Јелезовац, у дану проналаска арсенала оружја и два дана пре тога, нашло 97 безбедносно интересантних лица високог нивоа, што је, каже, много неуобичајено.

"Не могу да верујем да људи мисле да је то случајно и да смо случајно нашли 'зољу', две бомбе и 150 метака са панцирном муницијом. Имамо информације која су то лица, ради се интензивно", напоменуо је министар полиције гостујући у Дневнику РТС-а.

Стефановић истиче да је саслушано 37 лица и да ником од њих није одређено задржавање, а како примећује, виде су трагови озбиљног професионализма.

Према његовим речима, током 2012. године је против неких од 97 лица била вођена истрага јер су били осумњичени за покушај убиства неких од припадника највиших државних институција. 

"Ради се иначе о пуцачима, како се то каже жаргонски, односно о људима који су у криминогеној средини познати као извршиоци тешких кривичних дела или осумњичени за извршење тешких кривичних дела", истиче министар.

Полиција је установила, каже Стефановић, да нека од лица користе мобилне телефоне људи који раде у компанијама блиским држави.

"Не могу да кажем са сигурношћу да ћемо уопште доћи до свих релевантних података у вези са овим, мада је све урађено веома професионално, али могу да кажем да ћемо се борити и учинити све да разоткријемо позадину овог случаја", напомиње министар.

"Премијер страхује да је мета био његов брат Андреј" 

Све безбедносне службе које су радиле психолошки профил премијера, каже Стефановић, могу да потврде да су премијер и његов брат Андреј један другоме слаба тачка, што је, каже, и њихова једина слаба тачка.

Премијер Вучић страхује, како каже министар, да је можда потенцијална мета био управо његов рођени брат Андреј.

Министар полиције каже да Александра Вучића познаје 20 година и у току којих су, како каже, били врло блиски.

"Ја сам овде не да бих градио каријеру, већ сам овде да бих му помогао. За ових 20 дана нисам видео Вучића да је у оваквом стању у каквом је у последња два дана. Знате да он није неко ко се плаши да уђе у борбу, ко се плаши за свој живот", напомиње Стефановић.

Када је реч о писању Вечерњих новости да ће се Вучић повући са чела Бироа за координацију служби безбедности, Стефановић је рекао да не зна како су људи из Новости дошли до тих информација. 

"Ипак се надамо да ћемо превазићи ситуацију. Нећемо одустати, борићемо се свим средствима и видећемо како ће се завршити", истиче Стефановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се