Чепурин: Знамо ко су мајстори принципа "завади, па владај Европом"

Конфронтација у Европи је штетна за Русију, Србију и за све Европљане. Време је за историјски заокрет, успостављање сарадње Истока и Запада Европе, изјавио је амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин.

Чепурин је поводом Дана народног јединства, празника установљеног у знак сећања на дан када је 1612. године руска војска победила Пољаке и ослободила Москву, приредио коктел у амбасади у Београду, пише Спутњик.

Према његовим речима, узајамно разумевање Руса и Срба је узор за друге народе Европе.

Читав 20. век обележиле су поделе, ратови и сукоби унутар Европе, подсетио је Чепурин.

"Знамо ко су мајстори 'завади, па владај Европом‘, обогаћују се на несрећама Европљана. Данас се Европа, коју је Русија протегнула до Пацифика, скупила као шагринска кожа. Конфронтација у Европи је штетна по Русију, по Србију, по све Европљане. Дошло је време за историјски заокрет - успостављање сарадње између истока и запада континента. Надамо се да ћемо се управо у овом правцу извући из данашње кризе", рекао је амбасадор.

Додао је да ће на дан празника у Кремљу бити одржан велики пријем, на коме ће председник Владимир Путин доделити Орден пријатељства Емиру Кустурици, те да је то, по његовом мишљењу, знак поштовања и захвалности свим Србима.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво