Србија сарађује с Хагом

Министар полиције Ивица Дачић изјавио је да држава показује пуну спремност да сарађује с Хашким трибуналом и да је тим за сарадњу који предводи министар Расим Љајић то више пута и доказао. Без валидних података о преосталим хашким оптуженицима.

Дачић је рекао и да МУП нема нових информација о локацијама преостале двојице хашких оптуженика - Ратка Младића и Горана Хаџића и да су све претходно добијене информације, из иностраних и домаћих извора, проверене и да су биле нетачне.

Полиција поступа по налогу српског тужилаштва, а поступићемо по свим налозима и проверићемо све што добијемо, рекао је Дачић на конференцији за новинаре, организованој поводом 100 дана рада Владе Србије.

Дачић је оценио да су добровољне предаје најбољи начин за завршетак сарадње с Хашким трибуналом указавши да је сада цела држава у позицији таоца Младића и Хаџића.

Министар полиције је додао да би због политичке и сваке друге стабилности државе било најбоље да се сарадња с Хашким трибуналом заврши "на добровољан начин, како би се избегла и дешавања после хапшења Радована Караџића".

Дачић је најавио да ће главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц у наредном месецу посетити Београд.

Ковачевићу ће се судити у Србији

Осврнивши се на случај студента Миладина Ковачевића, који је у САД оптужен да је претукао колегу, Дачић је рекао да је полиција привела Ковачевића по налогу тужилаштва.

Дачић је рекао и да ће се Ковачевићу судити у Србији, "јер наш правни систем не дозвољава изручење српских држављана".

Министар полиције је казао и да Одељење за борбу против организованог криминала ради на утврђивању чињеница око маржи за увоз гаса у Србију.

Дачић је рекао и да су сви подаци о убиствима новинара у Србији предати надлежним правосудним органима у време претходних руководстава МУП-а, али и изразио спремност да полиција, по налогу тужилаштва, уради све што се од ње тражи у тим случајевима.

Министар Дачић се заложио и за решавања проблема аутомобила с црногорским таблицама које у Србији поседују наши грађани, али је истовремено указао и да је то питање за министарства финансија и економије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи