Стефановић: Део "зоље" са ратишта из Хрватске, а две бомбе са ратишта из БиХ

Чекамо резултате ДНК анализе како би се утврдило да ли то лице може да се упореди са неким из наше базе података, рекао је за ТВ Прву министар полиције Небојша Стефановић.

Истрагом је до сада утврђено порекло дела наоружања пронађеног у Јајинцима недалеко од куће премијера, рекао је министар Стефановић.

Стефановић је за ТВ Прву рекао да је утврђено порекло једног дела наоружања, односно да део ручног бацача, "зоље", потиче са ратишта из Хрватске, а да две од четири бомбе потичу са ратишта из БиХ, са подручја Сарајева.

Навео је да још није познато када и како је оружје ту доспело.

Истакао је да ово није ствар физичког личног обезбеђења премијера Вучића, које је оценио као изврсно, већ је питање обавештајне и контраобавештајне заштите.

"Чекамо резултате ДНК анализе и да се утврди да ли то лице може да се упореди са неким из наше базе података", рекао је Стефановић.

Премијер Вучић је на конференцији за медије данас рекао да је сигуран да ће се наћи бар парцијални ДНК. Ако ни то не пронађемо, знаћемо о чему се ради, закључио је премијер.

Огласио се и председник Србије Томислав Николић. Наводи да службе безбедности дугују одговоре на многа питања у вези са проналаском арсенала оружја у близини породичне куће премијера Вучића.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво