Стефановић: Не разумем мотив Скота да се меша у унутрашње ствари Србије

Потпредседник Владе Србије Небојша Стефановић изјавио је, поводом оцене амбасадора САД Кајла Скота да су протести у Србији питање (не)поверења у Владу, да не разуме мотиве америчког дипломате за тако брутално мешање у унутрашње ствари наше земље, уз опаску да протесте стимулише "нешто друго", о чему Скот, верује, зна више од нас.

"Не могу да разумем зашто је америчком амбасадору потребно да се тако брутално меша у унутрашње ствари Републике Србије", рекао је Стефановић за Танјуг на питање како коментарише изјаву америчког амбасадора Куриру, везану за ситуацију у Савамали и неповерењу које грађани наводно имају у Владу Србије, те немогућност владе да их заштити.

Стефановић је додао да, лично, може да каже да је "нарочито забринут због бројних убистава широм градова САД, поготово оних људи, који су, како истиче, били криви само зато што су другачије боје коже.

"Очигледно да су оправдани протести тих људи у америчким градовима, које влада САД није у стању да заштити, већ је та влада директно умешана у њихово убијање", рекао је министар.

Он је "посаветовао" амбасадора САД да се тиме позабави, а не рушењем илегалних објеката у Београду:

"Поготову што се ради о веома минорној ствари, нарочито у поређењу са свакодневним убиствима у Сједињеним Америчким Државама", приметио је Стефановић.

"А, лично ми се чини да протесте у Београду стимулише нешто друго, а не неповерење грађана, и мислим да амбасадор Скот има довољно сазнања о томе, вероватно више него ми", закључио је Небојша Стефановић.

Амбасадор САД оценио је за Курир да протесте због рушења у београдском насељу Савамали треба гледати у светлу питања поверења у владу и питања може ли она да заштити обичног грађанина.

"Сматрам да је оно што покреће протесте осећај људи да не могу да се обрате институцијама ове државе како би их заштитили и да, некако, једна неформална или криминална група може да преузме контролу над делом њиховог града, а, када су позвали полицију за помоћ, нису добили одговор. Овде се ради о поверењу у вашу Владу и о томе да ли она може да заштити обичног грађанина", рекао је Скот.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво