Амбасадор Ирана у опроштајној посети код Вучића

Председник Владе Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Исламске Републике Иран Маџида Фахим Пура, који је изјавио да одлази задовољан јер је био сведок напретка Србије на многим пољима.

Премијер Вучић је захвалио амбасадору Фахим Пуру што је својим ангажовањем, током дипломатског мандата у Србији на најбољи начин представио иранску цивилизацију, културу и политику.

Он је упутио позив иранским туристима да посете Србију, подсетивши да је на овонедељној заједничкој седници Влада Србије и Словеније договорен заједнички наступ на тржишту Ирана.

"Премијер је нагласио да Србија осећа искрено пријатељство према Ирану, који, непризнавањем једнострано проглашене независности Косова, уважава територијални интегритет и суверенитет наше земље", наводи се у саопштењу Владе Србије.

Српски премијер је истакао да се нада да ће економска сарадња, за коју постоје бројне могућности и обострани интерес, доживети даљи успон.

Премијер Вучић је такође истакао да је представљање Ирана, као почасног госта овогодишњег Сајма књига у Београду, изванредан корак у приближавању двеју земаља.

Амбасадор Фахим Пур рекао је да одлази задовољан што су односи двеју земаља ушли у нову фазу и што је био сведок напретка Србије на многим пољима.

Ирански амбасадор је нагласио да мудра политика премијера Вучића и Владе Србије омогућава напредак не само Србије, него и целог региона.

Он је пренео да постоји велико интересовање иранских привредника за пословање у Србији.

Амбасадор Фахим Пур је изразио и задовољство због блиске сарадње Београда и Техерана.

Број коментара 46

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво