Ђурић: Декларација о ОВК доказ да је злочин за неке позитивна вредност

Усвајање Резолуције о заштити вредности Ослободилачке војске Косова у парламенту у Приштини представља потврду да је за поједине албанске политичаре злочин позитивна друштвена вредност, оценио је директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Марко Ђурић.

"Ако се вредношћу може назвати отимање, злостављање и убијање цивила и постављање заседа новинарима и санитетским возилима, онда терористичка ОВК заиста заслужује да јој парламент привремених институција самоуправе у Приштини посвети резолуцију", навео је Ђурић у писаној изјави.

Наводи да му није ми познато да је иједна скупштина на свету, осим можда током Другог светског рата, усвајала резолуције којима се славе злочинци, али да је парламент у Приштини, још једном успео да буде јединствен.

Скупштина Косова усвојила је Декларацију о вредностима ОВК у којој се наводи да је "ослободилачка борба Косова предвођена ОВК имала за циљ слободу и независност народа Косова", да је имала одбрамбени и ослободилачки карактер, и да је вођена у складу с највишим стандардима ратовања.

Ђурић је навео да се свака савремена политичка заједница гради на позитивним вредностима и хуманизму, а слављење злочинаца и терориста у Приштини представља само "доказ цивилизацијске незрелости" оних који се представљају као лидери албанског народа на Косову и Метохији.

"Тако би и свака резолуција о тзв. ОВК морала да садржи осврт на 'жуту кућу', где су се живим људима вађени органи, на отмице, силовања и покоље српских и других неалбанских цивила, јер то су тековине и вредности које је та терористичка организација баштинила. Шта цивилизована друштва мисле о вредностима тзв. ОВК најбоље показује њихова одлука да формирају специјални суд, у којем ће све заслуге и вредности терориста добити одговарајући правни третман", додао је он.

 

Број коментара 42

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи