ЕУ позива косовске званичнике да поштују судске одлуке

Канцеларија Европске уније у Приштини апеловала је на званичнике и посланике косовске скупштине да се уздрже од позива који доводе у питање одлуке судова.

"Изабрани званичници и јавне личности укључујући посланике требало би да се уздрже од позива које доводе у питање одлуке суда зато што примена владавине права захтева безусловно поштовање судских одлука и поделе власти", каже се у саопштењу ЕУ.

Како се додаје, у демократији парламент је место за политичку дебату која би требало да се води уз поштовање границе између владе и правосудне, извршне и законодавне власти, преноси портал Kalkso.com.

Апел ЕУ уследио је поводом ванредне седнице косовске скупштине након што је Апелациони суд у Приштини потврдио пресуде у случају Дреница 2 у којем су бивши чланови "Ослободилачке војске Косова" осуђени на вишегодишње затворске казне.

И Судски савет Косова апеловао је на политичке странке да се уздрже од коментарисања судских пресуда наводећи да су оне донете на основу закона, преноси портал Телеграфи.

"Свако ко жели да се меша у ове одлуке директно се меша и подрива независан рад правосуђа. Онај ко није задовољан судским одлукама може да се жали на институционалан и правни начин", каже се у саопштењу Судског савета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи