Тахири: Нема нових услова, следећа рунда у новембру

Шефица косовског преговарачког тима Едита Тахири рекла је данас да "нема нових захтева" у бриселском дијалогу, понављајући да је је Приштина спремна да спроведе договор о формирању Заједнице српских општина чим Београд спроведе свој део договора.

"Нема нових услова, али постоји Поглавље 35 у којем су наведени захтеви које Србија мора исунити", рекла је Едита Тахири новинарима у косовском парламенту.

"Када Србија спроведе споразуме везане за телекомуникације и енергетику, ми ћемо бити спремни да спроведемо договор о Заједници српских општина", рекла је Едита Тахири.

Тахири је рекла и да Приштина "никада није условљавала дијалог", наводећи да "постоји такав притисак" косовске опозиције, али да то "никада није учињено".

"Што се тиче Трепче или било којих других природних богатстава на Косову тиче, наш став је јасан - то припада Косову", рекла је Тахири.

Шефица косовског преговарачког тима је рекла да је спољнополитичком комитету парламента у Приштини у среду представила резултате дијалога, али и обавестила их о плановима за следећу руду дијалога у новембру, укључујући и изградњу административних прелаза у сарадњи са ЕУ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се