Амбасада Украјине Дверима: Брзо заборављате

Украјинска амбасада протестовала је због недавног састанка у Београду Покрета Двери Бошка Обрадовића са представницима непризнате Републике Крим, коју амбасада назива "делегацијом окупационе владе Крима".

"Амбасада Украјине по ко зна који пут обраћа Вашу пажњу на то да је влада окупираног Крима (која није призната од стране Републике Србије) незаконита, и самим тим су недопустиви званични контакти са њом", наводи се у отвореном писму Амбасаде Украјине Дверима достављеном Танјугу.

Подсећа се да је такав и званични став државе Србије, те да је то чин непоштовања украјинског народа, који, како се наводи, "никад у својој историји није ништа лоше урадио српском народу, подржавао га је чак и кад други то нису урадили".

"Заборавили сте да је Русија увела санкције против Југославије 1992. године, а Украјина то није урадила; да је Русија признала индиректно косовска документа и пустила на своју територију косовске спортске делегације, а Украјина није", наводи се у писму и додаје да изгледа да се "добро брзо заборавља, а зло памти само делимично".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије