Јовановић за посебну седницу Скупштине о безбедносној ситуацији

На посебној седници парламента, посланици требало да добију одговоре ко су људи који су у Србији ухапшени због организовања терористичке акције у Црној Гори, под каквом кривичном пријавом и која обавештајна служба је била њихова логистичка подршка, сматра лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић.

Лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић затражио је одржавање посебне седнице Скупштине Србије посвећене о безбедносној ситуацији у земљи. 

Јовановић сматра да би на тој седници, која може бити и затворена за јавност, посланици требало да добију одговоре ко су људи који су у Србији ухапшени због организовања терористичке акције у Црној Гори, под каквом кривичном пријавом и која обавештајна служба је била њихова логистичка подршка.

Лидер ЛДП-а је конференцију за новинаре премијера Александар Вучића после седнице Бироа за координацију служби безбедности оценио као једном од најтежих и да сви треба да буду забринути због онога што је на њој саопштено.

"Нико нормалан не може игнорисати таква питања, с обзиром да из њих произилазе и нека друга питања, да ли је све оно, као што ми тврдимо што се десило у Црној Гори, порука Вучићу, његовој влади и Србији којом се нама не допушта да водимо самостално европску политику и решавамо проблеме", рекао је Јовановић новинарима у парламенту.

Он је казао да то нису сигурно западне обавештајне службе, јер њима није циљ удаљавање од Европске уније и НАТО, већ да тако нешто одговара само Русији.

"Против Србије се води најбруталнији рат. Нама се не дозвољава да живимо нормалан живот, да уђемо у Европску унију и да се приближимо НАТО-у, иза свега тога стоји Русија. То не смемо да игноришемо", рекао је Јовановић.

Он каже да је сценарио у Црној Гори био јасан - да је у изборном дану требало пуцати у грађане Црне Горе у униформама црногорске полиције, да се за то оптужи власт како би се срушила, "јер нема право да постане чланица НАТО и ЕУ".

"Ми мислимо да евроатлантска будућност Србије једини адекватан одговор на проблеме", поручио је Јовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво