Николић: Србија на путу ка ЕУ, без санкција Русији и признања Косова

Председник Србије Томислав Николић истакао је у разговору са министром за информисање Републике Белорусије Лилијом Ананич да је Србија на путу ка ЕУ, али да никада неће признати независност Косова нити увести санкције Русији.

Николић је истакао да Србија уређује државу према најсавременијм стандардима и важно је да се испуне услови из преговарачких поглавља "све дотле док од нас не траже независност Косова".

„Ми никада нећемо признати независност Косова и не можемо да уведемо санкције Русији. Ми не желимо да се стављамо ни на једну страну кад се наши пријатељи свађају, зато што бисмо изгубили једног пријатеља, а другог не бисмо стекли", рекао је председник Николић, наводи се у саопштењу прес службе председника.

Николић је такође изразио захвалност Белорусији и председнику Лукашенку што, како каже, није напуштао Србију у тешким моментима и показао приврженост Србији тако што је посетио током 1999. године.

Такође се лично заложио да наши односи добију чврсту политичку подлогу и јаку економску димензију.

Николић је захвалио минисарки на учешћу Белорусије на сајму књига и истакао важност снажнијег учвршћивања културних и духовних веза.

Министарка Ананич пренела је поздраве председника Лукашенка председнику Николићу.

Она је подвукла искрене и пријатељске односе две земље и нагласила да јој је изузетна част што Белорусија има прилику да учествује на сајму књига.

Ми желимо духовне везе и културолошке вредности, наше везе су нераскидиве и важно је да их негујемо и у будућности“, нагласила је министарка.

Председник Николић је рекао да Белорусија може да нам помогне да спречимо одлазак младих људи из Србије, квалификујући ту појаву као јаничарство новог доба, наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво