Мировић: Војводина опредељена за бржи економски раст

Премијер војвођанске владе Игор Мировић истакао је данас, на Београдским инвестиционим данима, да је покрајина опредељена да се креће путем брзог економског развоја, чија је главна полуга окупљање око пројеката.

Игор Мировић је, говорећи на отварању скупа, честитао Беогарду и њеном градоначелнику Синиши Малом на великим инвестицијама које је започео у претходном периоду.

Мировић је истакао да се са стране одлично види да "Београд изгледа веома добро", и да је снажном индукцијом сопственог развоја добар пример другима у земљи.

"Београд је са својим тимом и конкретним резултатима пример другим срединама, често и нама у Војводини. Прави кров целог система, међутим, су промене које се одвијају на националном нивоу. Једна општа економска нова слика Србије која треба да мотивише све више инвеститора да долазе и улажу у земљу, што је кључ за разговоре који ће данас бити вођени", објаснио је он.

Мировић је истакао да је најважнија ствар политичка макроекономска и фискална стабилна политика коју води Влада, што се види голим оком.

"У нашој земљи успостављена је пуна политичка стабилност, а после избора и у Војводини. Ускоро ће и на делу бтии свима јасно. Формирали смо компетенентан тим који има одличну сарадњу са Валдом Србије. То смо демонстрирали заједничком седницом две владе, где смо припремили 20 заједничких инвестиционих пројеката, а нови модел рада војвођанске владе је окупљања око пројеката", поручио је Мировић.

У таквим новим условима концепт економског развоја треба, како је нагласио, да мотивише и привуче нове инвестоторе.

Као илустрацију тога он је навео пример заједничког рада око почетка изградње научно-технлошког парка, у вредности од 12,5 милиона евра, што је заједничка инвестиција Владе Срб, Војводине, града Новог Сада, и новосадског универзитета.

Нови објекат треба да још снажније представи Војводину као ИТ центар, навео је Мировић.
Такође је казао да ће војвођанска влада наставити са пројектовањем брзих саобраћајница од Новог Сада до Зрењанина.

Влада Војводине, како је нагласио, спремна је да домаћим и страним инвеститорима пружи најбоље могуће услове.

"Имамо шансе и спремни смо да пружимо додатне подстицаје, са циљем бржег развоја Војводине. То може бити додатна енергија која може пружити додатни подстицај због којег инвеститори треба да дођу у Војводину", оценио је Мировић.

Говорећи о смањењу препрека за инвеститоре Мировић је указао да Војводина прелази из модела учвале бирократске администарције у модел брзог одговора и решавања проблема.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се