Делегација Белорусије у Дому Народне скупштине

Посланичка група пријатељства са Белорусијом састала се у Дому Народне скупштине са делегацијом Републике Белорусије на челу са министарком информисања Лилијом Ананич. Заједнички су истакнути добри односи две земље.

Председник посланичке групе пријатељства са Белорусијом Драгомир Карић, коме је уручена захвалница за лични допринос унапређивању односа две земље, захвалио је у своје име и у име чланова групе пријатељства на доласку и првој званичној посети Лилије Ананич Србији.

Истакавши да је посланичка група пријатељства са Белорусијом најбројнија група у Скупштини Србије са 110 чланова, Карић је рекао да када је у питању пријатељство са Белорусијом позиција и опозиција у парламенту не постоје.

Он је, како је саопштила Скупштина Србије, истакао и постојање интензивне сарадње између највиших званичника две земље и додао да се предано ради на оснаживању економске сарадње, која је утемељена на пријатељским односима.

Потпредседник Скупштине Србије Владимир Маринковић истакао је да су односи две земље, пре свега пријатељски и да поред добре економске и трговинске сарадње, увек постоји простор за њено интензивирање, посебно на нивоу културе и размене информација.

Министарка информисања Републике Белорусије Лилија Ананич захвалила је на прилици да посети Скупштину Србију и са поносом истакла добре односе две земље, који по њеним речима, могу да буду пример земљама Европе.

На састанку је било речи и о Сајму књига у Београду и конкретној сарадњи по питању ширег тржишта, где би се могао наћи већи број књига преведених на оба језика, а министарка је истакла да се само у Републици Белорусији годишње изда више од 11.000 наслова.

Алалич је такође навела и чињеницу да је проток информација за свакодневицу веома битан и обећала да ће Министарству науке и технолошког развоја понудити предлог да се оснује српско - белоруски телевизијски програм у Србији.

Након састанка присутнима је представљена књига "Беолоруси о Србији и Југославији" Ивана Чароте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво