Мировић: Заједнички пројекти приоритети две владе

Први пут после 13 година у Новом Саду, одржава се заједничка седница Покрајинске и Републичке Владе. На дневном реду су заједнички пројекти, бржи економски развој Војводине и буџет за наредну годину, рекао је у изјави за РТС председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Према речима председника Покрајинске Владе на седници две владе биће речи о повећању покрајинског буџета али пре свега о заједничким пројектима у којима покрајонска влада жели да активно учествује.

"Лако је разговарати о условима када је остварен суфицит од 14 милијарди и треба видети шта од тих средстава може  и како да се уложи. Што се тиче самог буџета за следећу годину више ћемо разговарати да тај проценат буде већи од 7 одсто", рекао је Мировић.

Постоји десетине пројеката који имају национални значај као што је брза пруга до Будимпеште.

"Када је реч о Војводини желимо да инвестирамо у изградњу брзих саобраћајница и наводњавање. За највећи део тих пројеката већ је обезбеђено финансирање и није потребно ново задуживање. Реч је о више од 20 заједничких пројеката", рекао је председник Покрајинске Владе у изјави за РТС.

Према речима Мировића задатак Владе Србије је да се заврши Клинички центар Војводине а покрајинска влада ће обнављати регионалне болнице попут болнице у Панчеву и болница у Новом Саду које су у јако лошем стању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво