Санда Рашковић Ивић избачена из ДСС-а

Бивша председница Демократске странке Србије Санда Рашковић Ивић вечерас је избачена из те партије одлуком Председништва странке. Рашковић Ивић је рекла да је тужна и изненађена "дубином људског бешчашћа".

Председништво ДСС-a потврдило је одлуку Извршног одбора да из евиденције чланства избрише посланицу Санду Рашковић Ивић, јер је одбила да спроведе одлуку Председништва о формирању посланичког клуба који ће чинити само чланови ДСС-а, наводи се у саопштењу те странке.

Рашковић Ивић је за агенцију Бета казала да је тужна и изненађена "дубином људског бешчашћа". 

"Како могу да коментаришем када једна странка избаци бившег председника, који је растурену странку ујединио и увео у парламент? Главни циљ је био растурање посланичког клуба, а када то није успело, онда су се ствари оголиле, како би се спречило двовлашће и све било подређено централи", рекла је Рашковић Ивић за агенцију Бета.

Она је додала да остаје привржена националним идејама, које је мислила да најбоље може да каналише кроз ДСС, и додала да ће у парламенту наставити да наступа самостално.

Рашковић Ивић је поднела оставку на функцију председника ДСС-а због, како је тада навела, "непринципијелних коалиција" ДСС-а са Српском напредном странком у неколико општина.

Странка је касније донела одлуку да из посланичког клуба избаци независног кандидата листе ДСС–Двери Ђорђа Вукадиновића, а Рашковић Ивић је, као председница посланичког клуба ДСС-а, то одбила да учини.

Председништво није прихватило одлуку да се из чланства избрише посланик Славиша Ристић, који је на седници Главног одбора ДСС-а поднео оставку на све функције због, како је рекао, "колаборације са СНС-ом".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се