Вучић: Доносимо најбоље, а не најлакше одлуке

Председник СНС-а Александар Вучић поручио је да ће та странка доносити најбоље, а не најлакше одлуке за Србију, да се до сада тако понашала и да ће тако наставити и убудуће. Поводом осмог рођендана СНС-а, Вучић је рекао да та странка мора доказати народу да има право на наду.

"Не можете да мењате Србију ако нисте спремни да мењате себе", рекао је Александар Вучић у Смедереву на обележавању осам година од оснивање СНС-а и додао да је промена самог себе основа сваког напретка.

Вучић је на почетку обраћања пренео свим члановима странке честитке које им је упутио њен оснивач, председник Србије Томислав Николић.

Лидер СНС-а је оценио да је то данас убедљиво најорганизованија странка, да све остале нису ни 50 одсто организоване као СНС, али то не сме их уљуљка.

Уз захвалност коалиционим партнерима и члановима СНС-а, Вучић је затражио још напорнији рад и залагање.

Како је рекао, "победили смо тајкуне и политичке манекене", али то још није довољно, морамо још много да радимо.

"И када имамо највише гласова у савременој историји Србије, морамо да радимо јаче, упорније... И по томе морамо да се разликујемо од свих других странака на политичкој сцени у Србији", навео је лидер СНС-а и председник Владе, анализирајући значај и важност коју СНС данас има на политичкој сцени.

Вучић је члановима СНС-а поручио да морају више да разговарају са народом.

"Немојте зато што сте председници општина да не разговарате са народом. Нисте више од народа, разговарајте са народом. Морате обратити пажњу на људе, са њима да разговарате и да не мислите да смо класа изнад", рекао је Вучић.

Он је додао да СНС јесте и мора да буде власт која све ради за сигурност, мир, стабилност и убрзани развој Србије, у интересу својих грађана.

Према његовим речима, патриотизам је кад доведеш инвеститоре, када преговараш, преговараш без престанка, кад направиш путеве, да омогућиш људима да пристојно живе.

Када је реч о спољнополитичкој позицији Србије, Вучић је навео да ће Влада наставити да води политику којој су интереси на првом месту.

Поручио је да Србија не седи нити на пет, нити на две столице, и додао да постоји једна политика, а то је брига о Србији.

Док буде председник СНС-а и Владе, Србија ће имати само једну политику, рекао је Вучић, додавши да је сит подела на "Американце, Русе, Европљане, овакве, онакве..."

"У политици нема велике љубави, има само великих интереса... Ми имамо љубав према свом народу, према својој деци", објаснио је Вучић, и додао да није политика да слепо слушамо некога, да је Србија увек била слободарска земља.

Србији не треба никакав окупациони гаулајтер.

"Немамо право да слободарски дух нашег народа укидамо. И то сви морају да знају", поручио је председник СНС-а.

Вучић је, осврћући се на историјат странке, рекао да су прошли осам тешких година, претрпели најтеже нападе и најпрљавије кампање са истим таквим спотовима док су били у опозицији, а да су, откад су ушли у власт морали да се боре против истих тих који су увели тајкунски систем.

"Тада чак није ни било важно да ли их је бирао народ", рекао је Вучић који је додао да се све завршавало у тајкунско-бизнис клубовима и у понекој амбасади "и одлучивало се то и ко ће и како да влада, али пре свега како да разара и уништава Србију", навео је.

Вучић је рекао да су храбро кренули у тежак обрачун знајући да ће за то платити цену и то не три дана или три године, већ 30 година, јер "они не заборављају и увек имају довољно новца да се боре против истине и правде".

У том смислу, Вучић је рекао "да су такви правили 1,5 милијарду евра минуса, а ми 1,2 милијарде плуса", те да ће Србија у наредних пет година заредом имати раст већи од по најмање три одсто.

Гузенбауер: Србија - сидро стабилности

Бивши аутријски канцелар Алфред Гузенбауер поручио је на прослави осмог рођендана СНС-а, да му је част што је ту, а да као и сваки гост домаћину треба нешто да пожели.

Како је рекао, Србији жели да настави свој успешни пут економског раста, просперитета и бољитка.

Гузенбауер је навео да му је жеља да, како је оценио, у овим турбулентним данима у свету, Србија буде оно што је и сада - сидро стабилности и да буде водиља и Европи и свету у том смислу.

Он је пожелео Србији да постане чланица Европске уније.

"Имате премијера који ради највише од свих. Први је ујутру на послу, последњи са њега одлази. Ви сте веома срећни, зато што на челу ваше партије имате таквог премијера", рекао је Гузенбауер, који је додао да Вучић има визију успешне и просперитетне Србије.

Потпредседник напредњака Миленко Јованов поручио је да СНС у три речи дефинишу рад, одговорност и резултат.

"Изабралли смо рад уместо празних прича, лажних обећања, ленчарења, одговорност од које не бежимо, одговорност за одлуке које доносимо, а које су најбоље за Србију”, рекао је Јованов.

Он је истакао да СНС има резултате који ће остати иза њих и додао да је мало оних који би пристали да се њихов рад и одговорност мере управо постигнутим резултатима.

"Хвала председнику Александру Вучићу што је те три премисе извукао из запећка и поставио их на пијадестал, да нам буду идеја водиља”, поручио је Јованов.

Градоначелница Смедерева Јасна Аврамовић истакла је да је да се грађанима вратила нада и да се отварају фирме које поново раде.

За све што је СНС учинила за Србију, Смедерево и Железару, захвалио је и радник Железаре Милорад Живановић, који је поручио да радници те челичане дати све од себе да она буде једна од најјачих у Европи.

"Да наша деца не крећу из почетка, већ да им оставимо земљу у којој се ради и лепо живи”", закључио је Живановић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво