Унапређење сарадње Србије и Намибије у области одбране

Министар одбране Зоран Ђорђевић разговарао је са потпредседницом владе и министарком спољних послова Намибије Нетумбом Нанди - Ндаитвом о могућностима за унапређење сарадње у области одбране две земље,

Зоран Ђорђевић је захвалио потпредседници Нанди Ндаитви на принципијелној подршци Намибије у одбрани принципа међународног права и чврстом ставу када је реч о очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије и упознао је са актуелним активностима Министарства одрбане.

Ђорђевић и Нанди Ндаитва сагласили су се да досадашња сарадња није била на потребном нивоу и изразили спремност за предузимање мера како би у наредном периоду дошло до њеног интензивирања и унапређења, саопштило је Министарство одбране.

Пријатељски односи две земље свакако су подстицај ка тој намери, сложили су се саговорници, а као тежишне области сарадње у наредном периоду издвојене су војномедицинска и војноекономска сарадња, као и војно образовање и обука.

Министар Ђорђевић рекао је да се нада да ће доћи до проширења и на области одржавања и ремонта средстава, пројектовања и изградње објеката и инфраструктуре.

"Нудимо трансфер технологије, пројекте војног инжењеринга, изградњу војних ремонтних завода, школовање кадрова разних профила", рекао је министар.

Ђорђевић је изразио спремност и за реализацију специјалистичке обуке вода инжињерије, школовање кадета на основним академским студијама (артиљерија и инжињерија), у складу са исказаним интересовањем команданта Копнене војске Намибије генерал-мајора Томаса Хамунијела, који је посетио Србију током априла ове године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво