Унапређење сарадње Србије и Намибије у области одбране

Министар одбране Зоран Ђорђевић разговарао је са потпредседницом владе и министарком спољних послова Намибије Нетумбом Нанди - Ндаитвом о могућностима за унапређење сарадње у области одбране две земље,

Зоран Ђорђевић је захвалио потпредседници Нанди Ндаитви на принципијелној подршци Намибије у одбрани принципа међународног права и чврстом ставу када је реч о очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије и упознао је са актуелним активностима Министарства одрбане.

Ђорђевић и Нанди Ндаитва сагласили су се да досадашња сарадња није била на потребном нивоу и изразили спремност за предузимање мера како би у наредном периоду дошло до њеног интензивирања и унапређења, саопштило је Министарство одбране.

Пријатељски односи две земље свакако су подстицај ка тој намери, сложили су се саговорници, а као тежишне области сарадње у наредном периоду издвојене су војномедицинска и војноекономска сарадња, као и војно образовање и обука.

Министар Ђорђевић рекао је да се нада да ће доћи до проширења и на области одржавања и ремонта средстава, пројектовања и изградње објеката и инфраструктуре.

"Нудимо трансфер технологије, пројекте војног инжењеринга, изградњу војних ремонтних завода, школовање кадрова разних профила", рекао је министар.

Ђорђевић је изразио спремност и за реализацију специјалистичке обуке вода инжињерије, школовање кадета на основним академским студијама (артиљерија и инжињерија), у складу са исказаним интересовањем команданта Копнене војске Намибије генерал-мајора Томаса Хамунијела, који је посетио Србију током априла ове године.

број коментара 0 Пошаљи коментар