Дачић: Ружићева порука неприхватљива

Поводом изјаве страначког функционера Бранка Ружића да не руши Дачића, већ да је изазов да се бори против најјачег у земљи, лидер СПС-а Ивица Дачић је рекао да је за њега таква порука неприхватљива, јер "не може да се руши Вучић, а да се не руши Дачић".

Председник социјалиста је у емисији "Прави угао" Радио-телевизије Војводине рекао да су СПС и СНС заједно и да сматра да ће тако бити још дуги низ година. Немам шта да замерим Александру Вучићу у вези са државном и националном политиком на којој смо радили заједно", нагласио је Дачић.

Дачић, који је потпредседник Владе и шеф дипломатије, навео је да ће инсистирати на јединству политике СПС-а, а да су сви страначки функционери одрасли људи и да свако бира своје поступке.

"Ја сам му (Ружићу) замерио и то сам му и рекао, али мислим да ово не треба да се решава статутарном комисијом, већ ће следећа ствар ту бити кадровске промене које ћу предложити ако се овакве ствари наставе", најавио је Дачић.

"Мени замерају да сам превише мек... Морају се успоставити правила понашања која важе у свим станкама, јер тако мора да би функционисало. Кад на фудбалски терен уђу две или три лопте, прекида се утакмица", рекао је Дачић.

"Србија нема везе са хапшењима у Црној Гори" 

Говорећи о хапшењу српских држављана у Црној Гори, Дачић је поручио да Србија нема везе са тим случајем и да је у интересу државе да се та ситуација реши. 

"Ми ћемо се бавити заштитом интереса наших грађана у иностранству. Држава Србија нема никакве везе са свим тим и нама је у интересу да се то реши", рекао је Дачић.

Навео је да се Србија у складу с дипломатском праксом обратила институцијама у Црној Гори, а да он не зна у каквом је статусу Дикић данас и да ли се његово кретање прати.

"Ја не знам у каквом је статусу Дикић данас. Последња информација коју сам имао је да је тешко болестан", додао је Дачић.

Група од 20 држављана Србије ухапшена је ноћ уочи парламентарних избора у Црној Гори. Шесторо је пуштено на слободу, а осталима је одређен притвор до 30 дана.

Као организатор групе означен је бивши командант Жандармерије Србије Братислав Дикић, који је заједно са још 13 људи осумњичен да је припремао напад на институције у Црној Гори и отмицу премијера Мила Ђукановића током изборног дана.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво