Вучић: Фабрике важније од председничких избора

Премијер Србије поручује да нема времена да се бави председничким изборима и додаје да је председник Николић добро обављао свој посао. Говорећи о слању помоћи Сирији, Вучић је рекао да Влада ради само оно што је у интересу Србије, а овог пута је то – да покажемо хумано лице. Направићемо мали дефицит у децембру како бисмо вратили дугове петрохемијског комплекса, рекао је Вучић.

"Председничким изборима ћу се бавити за шест месеци, а до тада ћемо радити уставом прописани посао, јер мислим да је много важније ово што смо данас урадили у Кикинди, јуче у Нишу, а сутра ћемо урадити у Крушевцу", изјавио је Вучић после отварања француске фабрике за производњу металних делова за аутомобилску индустрију "Мекафор" у Кикинди.

Вучић је, одговарајући на питања новинара како коментарише оцену председника Србије Томислава Николића да нема ко да га угрози на предстојећим изборима, рекао да види да има много кандидата и странака, али да нема времена тиме да се бави.

"Када будемо одлучили ко ће бити кандидат, покушаћемо да се за тих 25-30 дана супротставимо неким другим људима за које видим да су већ победили. Покушаћемо, али пошто видим да су апсолутни фаворити, шансе су нам мале", рекао је Вучић и додао да је председник Николић добро обављао свој посао у претходне четири и по године.

Како је додао, до тада ће се бавити послом прописаним уставом.

"Мислим да је то што смо у Кикинди урадили много важније, као и јуче у Нишу, и што ћемо сутра у Крушевцу да урадимо. То су ствари које значе живот за ове људе, раднике и њихове породице", закључио је Вучић.

Одговарајући на питање новинара да ли је Србија изложенима критикама и притисцима због слања хуманитарне помоћи у Сирију, Вучић је рекао да се "није суочио са богзна каквим притисцима". "Али и да се суочим, то не би ништа променило, пошто је Србија суверена земља", рекао је Вучић.

Влада, прецизирао је, ради само оно што је у интересу Србије, а овог пута је то – да покажемо хумано лице.

"Нисмо слали ни тенкове, ни пушке, и нека ми предавања не држе они који само с друге стране држе уперене цеви према некоме у било којој земљи на свету, јер ми цевима не управљамо", приметио је Вучић, додајући да је вођење унутрашње и спољне политике земље његов посао, а не Руса или Американаца.

Упитан шта се догађа с српско-руским хуманитарним центром у Нишу, Вучић је рекао да је право питање вероватно да ли су они добили дипломатски имунитет, па је на то одговорио: "Нису, а кад буде промена бићете обавештени... ако их буде".

"Вратићемо дугове петрохемијског комплекса"

"Направићемо мали дефицит у децембру како бисмо вратили дугове петрохемијског комплекса, а затим ћемо покушати да им нађемо стратешког партнера", рекао је премијер.

Вучић је, одговарајући на питања новинара у Кикинди, рекао да не постоје људи који су заинтересовани за приватизацију петрохемијског комплекса докле год та предузећа имају дугове.

"Србија је буквално финансијски крварила због петрохемијског комплекса. То ће бити случај и у децембру, али желимо све да очистимо, да немамо дугове из прошлости, јер тако постоји шанса да нађемо стратешког партнера", рекао је Вучић.

Он је истакао да ће, када буду очишћени дугови, то бити друга прича.

"Намера нам је да направимо мали дефицит у децембру, да почистимо глупости које су стручњаци за белосветску политику направили, и који све знају, само нису знали ништа да ураде у нашој земљи, осим да затворе фабрике и буду још богатији", закључио је Вучић.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво