Вучић: Сумњам у основаност оптужби против Дикића

Премијер Александар Вучић је изразио сумњу у основаност оптужби за тероризам против Братислава Дикића и осталих ухапшених у Црној Гори. Каже да су односи између Црне Горе и Србије стабилни и коректни и да Србија неће да их квари, а да од те земље после хапшења Дикића тражи објашњење правне, а не политичке природе.

"Господин Дикић сваког дана износи ставове против Владе Србије, али бих волео да видим и чујем стварне и озбиљне податке о томе да је планирао неки терористички акт", рекао је Вучић новинарима.

Премијер је рекао да лично у то не верује, имајући у виду друге обавештајне податке до којих су дошле српске службе и којима располаже.

"Ми", рекао је, "и даље немамо никакве податке, имамо одређене податке до којих су дошле наше обавештајне агенције."

"Волео бих да хапшење неколико људи из Зубиног Потока није засновано на исказима албанског командира полиције Селимаја, а плашим се да имамо доказе да јесте. Онда не мислим да је то био озбиљан разлог", рекао је Вучић.

"Чекамо да видимо, можда има нешто друго, а ако је то све засновано на тврдањама Селимаја – а имамо доказе о његовим тврдњама, јер је он пријављивао црногорској полицији припаднике равногорског покрета, који су иначе моји политички противници, али то не значи да су терористи – ако је то био разлог, онда не мислим да је то био озбиљан разлог за такве речи. Али хајде да сачекамо, можда они имају нешто више сем тврдње Селимаја", рекао је Вучић и додао да ће се црногорске службе изненадити како то српске службе знају, али, каже, знају.

Додао је да ни иначе интересантно друштво у којем је био Дикић не указује на терористичке активности.

Истакао је да лично не верује у оптужбе против Дикића, имајући у виду друге обавештајне податке до којих смо ми долазили и којима располажемо, али је спреман да се извини и честита црногорским службама уколико му неко пружи било какве друге информације, а до сада их нисмо добили.

"Да сачекамо шта ће званично да кажу надлежни државни органи Црне Горе, наш је посао, и мој, да бринемо о грађанима Србије", истакао је.

Према његовим речима, многи од ухапшених су преко адвоката тражили интервенцију државе Србије, Амбасаде Србије у Црној Гори, и Амбасада Србије је послала своје службенике да их обиђе у притворским јединицама.

Вучић: Односи са Црном Гором коректни

Премијер је подсетио да је Србија имала добре односе са Црном Гором, да Србија жели добре односе са Црном Гором и да ће имати добре односе.

Каже да су односи између Црне Горе и Србије стабилни и коректни и да Србија неће да их квари, а да од те земље после хапшења Братислава Дикића тражи објашњење правне, а не политичке природе.

Упитан да прокоментарише изјаву бившег председника Србије и лидера СДС-а Бориса Тадића да су односи између две земље катастрофални, Вучић је рекао да су ти односи управо у Тадићево време били очајни, јер тада није ни разговарано.

"“Питајте руководсто Црне Горе и нека вам они потврде кад су имали боље односе са Србијом, пре четири године или данас и мислим да ћете чути исти одговор"”, каже Вучић.

Истиче и да Србија и са другим земљама у окружењу има добре односе, а са Хрватском и поред несугласица боље економске односе и већу трговинску размену, те да је и према БиХ водила осмишљену, паметну и јасну националну и државну политику.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво