Велика Србија нереална

Српска напредна странка сматра да линија Карлобаг-Огулин-Карловац-Вировитица "није линија" те странке јер је нереална и неозбиљна, изјавио је заменик председника те странке Александар Вучић.

"Сада можемо отворено да кажемо да то није наша политика и да то нећемо да радимо, а наша политика је да будемо на страни српског народа и да му помажемо колико год можемо", рекао је Вучић на коференцији за новинаре.

Вучић је истакао да је бесмислено да неко каже да Карлобаг припада Србији и да ће се то догодити сутра.

Линију која повезује хрватске градове Карлобаг, Огулин, Карловац и Вировитицу често је у јавности као границу Велике Србије помињао председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ.

Упитан да ли "ослобађање Републике Српске Крајине" и даље остаје његов и Николићев сан, како су раније често истицали, Вучић је одговорио да су Николић и он "својевремено размишљали како и на који начин да бране нешто".

"Онда може да се каже 'е, па то ми је сан' да људи схвате да то нећемо предузимати када је у питању Карлобаг и не знам шта. Сада можемо отворено да кажемо да то није наша политика", истакао је Вучић.

На питање да ли се Српска народна странка залаже за "уједињење свих српских земаља, укључујући Републику Српску Крајину и Републику Српску", Вучић је одговорио да би било лепо када би то неко у дозволио, али да то у овом тренутку није реално због односа снага у свету.

"Мислимо да треба заштитити наш народ западно од Дрине и Дунава, градити најближе односе и савезе са Републиком Српском и помагати народу отераном из Крајине и Хрватске, и нама је најважније да помогнемо људима да се врате на своја огњишта и сачувају своје куће и имања", рекао је Вучић.

Вучић је навео да је Српска напредна странка идентификовала Нику Гајића из Хртковаца који је претио убиством Николићу и другим члановима странке, али је одбио да наведе да ли је Гајић повезан са Српском радикалном странком.

"Тај човек , некада у алкохолисаном стању, прича како ће да убије Николића. О томе су обавештени надлежни органи и молимо полицију да обезбеди мир и сигурност грађанима", рекао је Вучић и позвао полицију да каже да ли је способна да то уради.

Вучић је најавио да ће у суботу одржати трибину у Хртковцима и изразио наду да ће његова странка на предстојећим локалним изборима победити у Пријепољу, Књажевцу, Руми и Врњачкој Бањи.

Заменик председника Српске напредне странке заузео се и за нове изборе и оптужио власт да је неозбиљна и неодговорна, јер је потпредседник Владе Србије Јован Кркобабић прво обећао да ће просечна пензија до краја 2009. године износити 70 одсто просечне плате, а онда рекао да ће то можда бити 2010. године.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво