Вучић: Следи жестока песница мафији

Премијер Србије Александар Вучић је изјавио да припадници великих криминалних група имају "сараднике у државном апарату" Србије и најавио је чистку.

Александар Вучић је за убиство Александра Станковића, познатијег као Сале Мутави, рекао да је оно "увезено" из једне од бивших југословенских република.

Премијер је, у разговору за Телевизију Прва, оценио да је убиство извршено на најозбиљнији начин и да чека да му поднесе извештај министар Небојша Стефановић, који је данас такође поручио да држава "објављује рат" организованим криминалним групама.

Вучић је истакао да су "доведена лица са стране да харају Београдом".

"Та банда, мафија и убице који мисле да могу да харају Београдом и да је Београд њихова прћија, јер су тако научили, суочиће се са жестоком песницом државе", рекао је Вучић.

"Добро ће да запамте монструми", додао је премијер.

На питање о сарадницима мафијаша у државном апарату, Вучић је рекао да нема конкретне податке о том случају, али да их има.

"Ту мафијашку банду почистићемо ма колико то тешко и ризично било, јер су то веома моћни људи, има их и увезаних са страним службама, али – или ми или они, а ја кажем: држава ће да победи", каже Вучић.

"Да видимо онда", додао је, "ко ће од полицајаца и специјалаца да седи по њиховим јахтама и вилама и да прави бизнис."

Говорећи о полемици са албанским премијером Едијем Рамом, Вучић је рекао да је све очекивао.

"Кад сам видео новинаре из Приштине, знао сам шта ће он да уради и имао сам спреман одговор", рекао је Вучић, додавши да је Рама водио рачуна о јавном мњењу у Албанији и на Косову.

"Колико ја нисам имао потребе да играм за дневнополитичке ствари, он јесте", констатовао је премијер Србије.

"Одговорио сам аргументацијом која је озбиљна за цео свет, а он није имао одговор ни за 'Трепчу', ни за Нехата Тачија", казао је Вучић.

На Рамине речи да је мислио да ће Вучић да умре кад је поменуо Косово, премијер је одговорио да то, ваљда, лепо говори о њему.

"Не треба да будем неко ко нема никакве емоције већ се борим за земљу зато што је волим, а да ми је лепо да то слушам, није", казао је Вучић, уз опаску да није било потребе да Рама то поново говори, осим да то покаже својима у Албанији и на Косову.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво