Стефановић: Објављујемо рат мафији

До краја године одстранићемо из полиције све службенике који су имали везе са криминалцима, најавио је министар унутрашњих послова. Стефановић је поручио свим криминалцима и бандитима да им неће бити дозвољено да се обрачунавају на улицама Београда и Србије.

Министар Небојша Стефановић је рекао да је једна особа ухапшена због сумње да је учествовала синоћ у убиству навијача Партизана Александра Станковића, док се за још неколико особа трага.

"Синоћње убиство је дело једне од најорганизованијих криминалних група на Балканском полуострву, и ту је умешано више лица из врха тих организација", рекао је Стефановић на конференцији за новинаре у Палати "Србија".

Поручио је да држава објављује рат организованим криминалним групама "посебно са простора једне бивше југословенске републике", које долазе у Србију и мисле да могу да се обрачунавају на нашим улицама.

Каже да је, према речима оних који раде са тужилаштвом на том случају, добар правац истраге који ће довести до комплетног расветљавања тог кривичног дела. "Имамо добар правац у прикупљању доказа и утврђивању мотива убиства", нагласио је министар.

Додао је да је у току обрада и анализа оних трагова и материјалних доказа које су током ноћи открили, као и разговор са очевицима и сведоцима.

"Желим да поручим криминалцима и бандитима који долазе у Београд и Србију и мисле да на нашим улицама могу да се међусобно обрачунавају, да им то никада неће бити дозвољено, да ни Београд ни Србија нису њихова прћија и да нећемо дозволити да нашу земљу користе као полигон за своје криминалне активности и међусобна упуцавања", истакао је Стефановић.

Напоменуо је да нарочито мисли на оне који долазе из једне од бивших југословенских република где се, како је навео, налази база организованих криминалних група које извршавају таква кривична дела и још једне бивше југословенске републике из које некад долазе извршиоци.

"Ми ћемо и као држава и као полиција уложити сва средства да спречимо извршење оваквих дела и са носиоцима оваквих криминалних активности оштро ћемо се обрачунати. Забранићемо улазак стотинама људи у нашу земљу – нећемо им дати да уопште уђу у Србију", навео је министар.

"Онима који су извршиоци и организатори оваквих дела, а непосредно пред извршење кривичног дела или пар дана пре тога напусте земљу и мисле да су тиме заварали траг или себи купили алиби за извршење оваквих дела – могу да им кажем да су се грдно преварили и да безбедносне службе то изузетно добро прате", навео је Стефановић.

Нагласио је да постоје довољно јасне индиције како се то ради и ко су људи који стоје иза извршења таквих тешких кривичних дела.

Одстраниће се из полиције сви који су сарађивали са мафијом 

"Објављујемо рат овој врсти мафије и у овај рат улазимо без задршке и резерве, биће тешка борба коју безбедносне структуре морају да носе и морамо да победимо због грађана, мира и безбедности на улицама и због коначног обрачуна са свим криминалцима који мисле да могу на нашим улицама да упуцавају наше грађане некажњено и да се обрачунавају због својих нарко, криминалних или било којих других разлога", рекао је Стефановић.

Најављује да ће до краја године одстранити из полиције све службенике који су на било који начин сарађивали са припадницима мафије, било да су били "угледни гости" у њиховим вилама, јахтама или од тога имали материјалну корист.

"Можда до сада нисмо имали доказа да их судски процесуирамо, али ће до Нове године сви они бити почишћени из полиције", рекао је Стефановић и истакао да ће држава у то уложити сва средства и активирати цео државни апарт.

Што се тиче њихове кривичне одговорности, министар је навео да ће се о томе разговарати са тужилаштвом, те да ће се трудити да и кривично одговарају за оно што су радили у претходном периоду.

"Трудићемо се да не носе више полицијску значку и не срамоте српску полицију", истакао је министар.

Напоменуо је да ће данас у Нишу поднети премијеру извештај у вези са насталом ситуацијом у вези за безбедносним околностима.

Број коментара 43

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара