ЕК "примила на знање" одговор Србије на Закон о "Трепчи"

Европска комисија је "примила на знање" позицију коју је српска Влада заузела поводом приштинског Закона о Трепчи, изјавила је портпарол Комисије Маја Коцијанчич.

Маја Коцијанчич је, поводом одлуке Владе Србије да поништи све акте институција на Косову о "Трепчи", поновила став изнет у понедељак у седишту Европске комисије у Бриселу.

"Ми смо примили на знање чињеницу да је Скупштина Косова усвојила Закон о 'Трепчи'. Такође смо примили на знање и позицију српске Владе као одговор на то", навела је Коцијанчичева у писаној изјави.

Маја Коцијанчич је и овога пута нагласила да Европска унија охрабрује све политичке представнике Косова, било да долазе из редова политичких странака већине или мањина, да остану ангажовани на политичком дијалогу поводом овако важног питања за Косово.

Коцијанчичева је раније у изјави за Танјуг прецизирала да је неопходно да и Београд и Приштина пристану да се питање "Трепче" стави на дневни ред дијалога, како би о томе могло да се разговора за преговарачким столом у Бриселу, уз посредовање ЕУ.

број коментара 1 пошаљи коментар
(уторак, 11. окт 2016, 22:10)
anonymous [нерегистровани]

Istina

Mislim da Srbija treba da oduva i EU i kvazi državu Kosovo po pitanju Trepče. Bojim se samo da je Vučić u strahu da da ga ne oduvaju sa vlasti njegovi evropski prijatelji.