Живковић: Oпозиција мора да изађе са једним кандидатом

Све велике промене у Србији су почињале променом председника, а председнички избори следеће године су прилика да се Србија врати на прави пут, изјавио је председник Нове странке Зоран Живковић и нагласио да проевропска и продемократска опозиција мора да изађе са једним кандидатом.

Проевропска, продемократска опозиција мора да изађе са једним кандидатом, то није питање воље, да ли смо спремни, нити да ли смо храбри и паметни, то је обавеза, нагласио је Живковић.

Све наше разлике не би требало да су толике да нас спрече да у обавезу и урадимо, рекао је на Осмој  Конференцији Нове странке, на којој је главна тема консолидација опозиције и припрема за председничке изборе, као и за Град Београд.

Како је Живковић указао, у томе не треба тражити најшири опозициони блок, то није било ни 2000. јер је опозиција широк појам, и у парламенту и ван њега, има непомирљивих странака.

Најновију ситуацију у дијалогу са Приштином, он је назвао "фарсом око Косова".

"Све је то Александар Вучић потписао, све то пише у Бриселском споразуму. Ко је крив, он! Одговоран чин би био да поднесе оставку, а не да нас лаже и убеђује да је то поново светска завера против Србије", рекао је Живковић.

Заседање владе изван Београда, Живковић је окарактерисао као покушај да се у Србији оживи "хумористички програм Монти Пајтон", а према његовој оцени биће трагикомичан.

Непристојно је вређати грађане тако што ћете им рећи ево ми смо близу вас, тако што смо дошли у нишку касарну, рекао је Живковић.

"Грађанима Србије треба посао, треба добра влада, одговорна држава, одговорно правосуђе - да знамо ко је срушио три бараке у Савамали, да знамо ко гради Београд на води, ко је крив за убиство седморо људи у хеликоптеру, шта је са "коферчетом', Мобтелом, Бамбиледом и 24 приватизације? Зашто нам одлазе најбољи стручњаци и деца, беже из Србије", навео је он.

Председница Савета Нове странке Весна Ракић-Водинелић оценила је да се у овом трену чини се да јединства опозиције нема довољно.

Солидарност странака које се боре против погубних резултата ове власти је нешто што нам треба, друго питање је на који начин се то постиже, сматра она.

Према њеној оцени, измештање владе ван Београда, у Ниш је не само популизам, већ и демагогија.

"Ни у једној организованој држави државни не ради један човек све државне ствари, нити може, а ако покушава то - промовише ауторитаризам", закључила је Водинелић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара