Дачић: Разговараћемо, али нема више свађа у јавности

Председник СПС-а Ивица Дачић изјавио је да ће следеће недеље разговарати са свим функционерима против којих је покренут дисциплински поступак, али поручује да јавне свађе, напади, вређања и међусобно омаловажавање неће више бити могући међу руководиоцима и тражи да престану расправе у медијима.

Дачић се нада да ће наставити да раде заједно, али да свако има право да изабере свој пут, наводећи да захваљује Дијани Вукомановић, која је данас напустила социјалисте, на досадашњој сарадњи и да јој жели пуно среће.

"Ако нам је у заједничком интересу будућност партије, онда ћемо је чувати и мењати, а не уништавати. Надам се да ћемо заједно радити и даље, али свако има право да изабере свој пут", рекао је Дачић, преноси у саопштењу СПС.

Дачић је навео да унутрашња демократија партије подразумева потпуну отвореност за изношење ставова у расправи унутар странке, али да се те расправе не воде у медијима.

"То мора да престане, јер служи у корист само противницима СПС-а", поручује лидер социјалиста.

Сви функционери СПС-а, каже Дачић, треба томе да дају допринос и истиче да су зато сви у обавези да поштују Статут, од њега до последњег члана, те да партија треба да се бави политиком, коју су једногласно утврдили на Председништву, Главном одбору и Конгресу.

"Јавне свађе, напади, вређања и међусобно омаловажавање неће више бити могући међу нашим руководиоциома", рекао је Дачић.

Он је оценио да је СПС једна од партија која се највише реформисала и демократизовала у односу на време пре 2000. године.

Део руководства СПС-а данас је, након изласка Дијане Вукомановић из странке и две оставке на чланство у ГО, анализирао новонасталу ситуацију, али без конкретних одлука, јер састанку, због обавеза, није присуствовао њен лидер Ивица Дачић.

Заменица председника СПС-а Славица Ђукић Дејановић је рекла да фукционери странке који не поштују статут и партијску дисциплину морају очекивати санкције, додајући да она не очекује даље осипање странке.

Ђукић Дејановић каже и да је обавеза да се спроводе одлуке које донесу органи странке реалност, која је и статутом предвиђена. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара