Оставке Јакшића и Ристића у ДСС-у, Јовановић нови потпредседник

Одржана седница Главног одбора ДСС-а. Марко Јакшић и Славиша Ристић, незадовољни локалним коалицијама са СНС-ом, поднели су оставке на функције у ДСС-у. Јовановић изабран за потпредседника.

Јакшић је поднео оставку на чланство у Председништву и Главном одбору ДСС-а, као и на чланство у странци. Ристић је дао оставку на место потпредседника ДСС-а. Вршилац дужности председника странке је, због гласне расправе у сали, прекинуо седницу и одредио паузу.

Милош Јовановић је на седници Главног одбора поручио да је спреман да се кандидује и за председника странке.

"Надам се да ће избор моћи да се одржи у што скоријем року, а надам се и да нећу бити једини кандидат", рекао је Јовановић.

Јовановић је поручио да неслагање у државној политици између ДСС-а и других странака не треба да буде препрека коалицијама на локалном нивоу.

"На локалу се не решавају питања државне политике, нећемо на Врачару или Вождовцу решити питање КиМ, продаје ЕПС-а или Телекома", рекао је кандидат за потпредседника ДСС-а.

Јовановић је рекао да се странка вратила у Скупштину Србије, али је истакао да ДСС никада није имао мању подршку него данас.

"Пре две године освојили смо 152.000 гласова, 2016. са Дверима 190.000 гласова. Нека је од тога 100.000 наше, за две године смо изгубили трећину гласача. То је питање од прворазредног значаја, а не питање локалних коалиција", рекао је кандидат за потпредседника ДСС-а.

Јовановић је додао да ДСС мора да се консолидује организационо, кадровски и програмски, да се страначки ограни питају, "да будемо војска, а не разуларена банда".

Како је додао, странка не треба да мења програм, али политику мора да дефинише на нов начин, како би грађани знали шта им ДСС нуди.

Конференција за новинаре, на којој ће говорити Јовановић заказана је за сутра у 11 часова. 

ДСС је од јула без лидера, јер је председница странке Санда Рашковић Ивић поднела оставку због неслагања са формирањем локалних коалиција са СНС-ом, нарочито у централним београдским општинама.

Број коментара 66

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво