ЛСВ: Зашто Дачић говори о Војводини

Потпредседник Лиге социјалдемократа Војводине Ђорђе Стојшић одбацио наводе потпредседника владе и министра спољних послова Ивице Дачића да се у Војводини најављује референдум о одвајању од Србије.

Стојшић пита Дачића где је прочитао да се у Војводини најављује референдум о одвајању од Србије и зашто је о Војводини говорио са позиције министра спољних послова, када је Војводина део Србије.

"Једино што Ивица Дачић ради као министар спољних послова јесте то да свађа Србију са бившим федералним јединицама СФРЈ. Али, неће му успети да посвађа и Војводину и Србију", поручио је Стојшић у писаној изјави.

Стојшић тврди да су таквој пропаганди склони он и неколицина функционера који, када говоре о Војводини, кажу да је "Војводина аутономија у Србији, а не против Србије", као да било ко тврди другачије, па су они ту да бране.

"То је опробан метод из Милошевићевог времена, да се Србија „брани" од нечега или некога ко је ни не напада", сматра Стојшић.

Потпредседник ЛСВ пита и зашто Дачић о Војводини говори са позиције министра иностраних послова републике Србије, када је АП Војводина саставни део Републике Србије.

"Ако и говорио на конференцији за новинаре након сусрета са шефом пољске дипломатије, о томе је морао да води рачуна", сматра Стојшић.

Дачић је, истиче, председник странке чији су кадрови учинили доста на успоравању европског пута, попут доскорашње министарке пољопривреде Снежане Богосављевић Бошковић.

"У сваком случају, ако се одлучимо за референдум, консултоваћемо га, јер је као Милошевићев портпарол имао велико искуство у организацији неколико референдума закључно са оним да ли расписати изборе до учешћа страних посматрача на Косову", наводи Стојшић.

Дачић је изјавио да референдума у Војводини не може бити, јер о томе треба да се донесе одлука, а они који то предлажу немају већину да донесу одлуку ни на нивоу месне заједнице или кућног савета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво